13 alumnes del curs “Operacions auxiliars de muntatge d’instal·lacions electrotècniques i de telecomunicacions en edificis”, promogut per la Fundació Endesa i Càritas Mallorca, amb el suport de la Fundació Patronat Obrer, han rebut els diplomes acreditatius a la cloenda de la setena edició de l’acord formatiu per a persones amb risc d’exclusió social.
A l’acte hi han assistit el Bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull; Pere Torrens, director del Servei d’Ocupació de les Illes Balears; Martí Ribas, director general d’Endesa a les Illes Balears; Gloria Juste, directora de projectes de la Fundació Endesa; i Margalida Maria Riutort, directora de Càritas Mallorca.
Aquest curs, que va finalitzar el passat 7 de maig, promou la capacitació professional i la inserció laboral dels participants que, amb una mitjana d’edat de 40 anys, són ateses per Càritas.
És el quart any que el curs impartit correspon a un certificat de professionalitat de nivell 1, inscrit al catàleg estatal de qualificacions professionals i per això, tots els alumnes que han superat la formació aconseguiran l’acreditació oficial que tramita el SOIB.
L’acció formativa consta d’un total de 300 hores teòriques de continguts específics d’electricitat impartits per la Fundació Patronat Obrer i 80 hores de pràctiques no laborals en empreses acreditades del sector elèctric. A més, s’han impartit 44 hores de temàtica transversal com ara igualtat de gènere, noves tecnologies, medi ambient, habilitats socials i competències laborals.
En les pràctiques han participat 8 empreses col·laboradors, i dels 16 alumnes, 12 han realitzat pràctiques o les estan realitzant. A l’actualitat, 8 d’ells estan treballant o duent a terme alguna activitat laboral, 3 a l’àmbit de l’electricitat. Cal destacar que una persona està cursant el certificat de professionalitat de nivell 2 d’electricitat i, els 4 restants estan en procés de recerca activa de treball. Els resultats d’aquests cursos són encoratjadors ja que és un sector que registre molta empleabilitat.