Aguaded reivindica la importància de la formació com a eina per millorar l’ocupabilitat
La directora del SOIB, Ana Aguaded, i la subdirectora d’Humanització, Atenció a l’Usuari i Formació de l’IB-Salut, Rosa Duro, han visitat aquest dilluns les i els alumnes de l’acció formativa d’atenció sanitària a víctimes múltiples i catàstrofes. El curs s’imparteix a l’Escola Universitària ADEMA i s’inclou dins la convocatòria del programa del SOIB de formació per a persones preferentment desocupades, finançat amb fons de la conferència sectorial.
Durant la visita, Aguaded ha reivindicat l’aposta que des del SOIB s’està fent per la formació de les persones treballadores perquè “una societat formada repercuteix en el global de l’economia: en l’ocupabilitat de les persones, en la competitivitat de les empreses i en l’eficàcia dels serveis públics”.
Al curs hi ha matriculades 15 persones en situació d’atur que, des de principis d’octubre i fins a finals de gener, es formaran per respondre davant una situació sanitària a múltiples víctimes i catàstrofes. Es tracta d’un curs de 460 hores on l’alumnat adquireix coneixements sobre el concepte de catàstrofe i d’ajuda humanitària, a més d’aprendre tècniques de suport psicològic i social en episodis crítics o traumàtics. És, a més, una formació que presenta taxes d’inserció laboral superiors al 60% i que, per tant, s’ha demostrat com una eina vàlida per millorar la situació laboral de les persones que la cursen.
El certificat de professionalitat d’Atenció Sanitària a Múltiples Víctimes i Catàstrofes pertany a la família professional de sanitat, té un nivell de qualificació professional 2 i té com a objectiu dotar les persones que l’obtenen de competències perquè puguin elaborar i executar plans d’emergència i ajudar en l’organització i desenvolupament de la logística posterior a una catàstrofe.