Mesures del SOIB, arran de la declaració de l’estat d’alarma, adreçades a entitats amb projectes de foment de l’ocupació

març 18, 2020

Van dirigides als programes SOIB Dona, SOIB Jove Qualificats i SOIB Visibles

El Servei d’Ocupació de les Illes Balears (SOIB) ha emès aquest dimarts una nota informativa sobre les mesures que cal adoptar per gestionar la situació i evolució del coronavirus (COVID-19) en els seus programes de foment de l’ocupació.

A partir de la declaració de l’estat d’alarma, les persones desocupades que estan contractades temporalment a través de programes com SOIB Visibles, SOIB Jove Qualificats o SOIB Dona també es veuen afectades per les mesures de prevenció i contenció.

Davant les restriccions de llibertat de circulació de les persones decretades per l’estat d’alarma, les entitats beneficiàries i promotores de projectes de foment de l’ocupació podran suspendre les seves actuacions.

En cas de fer-ho, l’entitat haurà de comunicar per escrit al SOIB que s’adopten aquestes mesures, però els contractes de les persones desocupades participants continuarien en vigor, així com la corresponent obligació de retribució (els costos salarials de la qual continuaran sent subvencionables).

Si les obres o serveis previstos no es poguessin finalitzar per mor d’aquests períodes de suspensió, no es considerarà incompliment de les condicions de concessió de la subvenció i el SOIB en permetrà, a elecció de l’entitat, la continuïtat o finalització, en el marc dels futurs processos de concessió de subvencions.

Més concretament, la nota informativa emesa pel SOIB afecta les persones contractades a través de les convocatòries següents:

SOIB VISIBILES 2019-20

SOIB QUALIFICATS SECTOR PÚBLIC / AJUNTAMENTS 2019-20

SOIB DONA 2018-20

Podeu trobar tota la informació sobre aquestes convocatòries aquí: https://soib.es/convocatories/