El SOIB participa en la cloenda de la primera edició del curs d’Ocupació Verda promogut per la Fundació Endesa i Càritas Mallorca

jul. 22, 2022

9 alumnes del curs Ocupació Verda sobre energies renovables, adreçat a persones en situació de vulnerabilitat i que impulsa la Fundació Endesa i Càritas Mallorca, han rebut avui els diplomes que n’acrediten la seva formació. L’objectiu del curs ha estat promoure la capacitació professional i les possibilitats d’inserció dels alumnes en un sector d’alta demanda laboral.

El passat mes de març va començar el curs de 310 hores de teòrica i de pràctiques on han participat 11 persones de les quals 9 l’han finalitzat, en el marc de l’acord formatiu subscrit per aquestes entitats per atendre a persones amb risc d’exclusió social.

La seu d’Endesa, a Sant Joan de Déu, ha acollit l’acte de lliurament dels diplomes del curs per a l’Ocupació Verda, que s’ha realitzat enguany per primera vegada a Mallorca. A la cloenda han participat el Bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull Anglada; Martí Ribas, director general d’Endesa a les Illes Balears; Miquel Marín Gelabert, responsable de Projectes de Fundación Endesa; Esther Romero Lainez, directora de Càritas Mallorca; i Pilar Fuentes, cap del Servei de Planificació, Acreditacions i Certificats de Professionalitat del SOIB.

El curs ha comptat amb el suport i col·laboració d’ASINEM (Associació d’instal·ladors i empresaris de Balears) per a dur a terme el Mòdul de pràctiques en empreses associades com són Cabot Associats, Instal·lacions PMS, URBIA Intermediació ING. i serveis i Baixa Tensió amb un total de 80 hores. A més, han rebut formació sobre “Punt de recàrrega de vehicle elèctric”, de 80 hores i el mòdul “Operacions bàsiques en el muntatge i manteniment d’instal·lacions solars fotovoltaiques” de 90 hores, que està acreditat pel SOIB i forma part d’un certificat de professionalitat de nivell 1. Totes les formacions inclouen mòduls complementaris de competències digitals, prevenció de riscos laborals, igualtat d’oportunitats i de gènere i medi ambient que sumen 40 hores.

La mitjana d’edat de l’alumnat és de quaranta anys i són de diferents nacionalitats, Espanya, Brasil, Colòmbia, Perú, Guinea Equatorial, República Dominicana i Bolívia. Dels 9 alumnes que han finalitzat les pràctiques no laborals, 3 ja estan fent feina a les empreses participants, 2 treballen a l’àmbit de l’electricitat i la logística, i la resta de persones estan immerses en un procés de recerca activa d’ocupació amb acompanyament d’orientació laboral.