El director general de Model Econòmic i Ocupació, Llorenç Pou, i la directora del SOIB, Ana Aguaded, han assistit avui als actes de cloenda del programa SOIB Jove Qualificats Entitats Locals 2018 de Marratxí i Llucmajor, el qual ha permès contractar 18 persones menors de 30 anys durant dotze mesos en ambdós consistoris.
A Marratxí, un total de 12 joves han participat en el programa, 9 d’ells han fet feina a dependències diverses del consistori com Urbanisme, Serveis Socials, Medi Ambient, Joventut, Economia, Comerç, Ocupació, Formació i Treball, i Comunicació, i els altres tres han treballat a l’empresa municipal Marratxí XXI. Concretament, han dut a terme tasques molt diverses com la creació d’un banc d’imatges i continguts multimèdia amb tots els productes turístics del municipi, el disseny i desenvolupament de campanyes ambientals o la dinamització de la Feinateca, l’agència de col·locació local. Tres persones no han acabat el període de contractació per haver trobat feina, que és, precisament, un dels objectius de la convocatòria iniciada ara fa tres anys.
Aquests dos projectes tenen el finançament del SOIB, amb un import adjudicat de 295.547,75 € i el cofinançament del Fons Social Europeu (FSE), través del Programa Operatiu d’Ocupació Juvenil (2014-2020). Si es sumen les tres convocatòries, des de l’any 2016, els beneficiaris arriben a un total de 36 joves del municipi amb una inversió de més de 937.000 euros.
L’Ajuntament de Llucmajor ha contractat 6 joves, d’entre 18 i 30 anys, amb titulacions d’estudis superiors o universitaris que també han tingut l’oportunitat de treballar durant 12 mesos en el seu àmbit de formació a través del programa de SOIB Jove Qualificats Entitats Locals 2018.
Aquests 6 joves, 3 dones i 3 homes, han participat en dos projectes que tenen per objectiu, d’una banda, la promoció de l’oferta turística, cultural, educativa, esportiva, juvenil i la participació i, per una altra, reestructurar, organitzar i millorar el plantejament urbanístic i les xarxes de comunicacions dels edificis municipals, així com donar resposta a les reclamacions de responsabilitat patrimonial.
El projecte Feina jove Llucmajor està finançat amb 162.644,23 € i de les tres convocatòries s’han beneficiat 29 persones, 13 homes i 13 dones del municipi, amb una inversió total superior a 416.000 euros.
Per als dos ajuntaments és la tercera vegada que participen en la convocatòria i coincideixen a ressaltar que es tracta d’una oportunitat laboral per als joves recentment titulats que, en molts casos, tenen dificultats per accedir a una primera feina. A més, cal destacar que les expectatives són molt bones, ja que se supera el 58 % d’inserció els 6 mesos posteriors a l’acabament del programa.
El programa SOIB Jove Qualificats Entitats Locals 2018 està finançat amb fons del SOIB, i el cofinançament del Fons Social Europeu (FSE), juntament amb el Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE).