Prop de 300 persones visiten els estands del SOIB i del Centre de la Mar a la fira nàutica Palma International Boat Show

juny 7, 2021

El SOIB ha participat, per primera vegada, en la Palma International Boat Show 2021, de forma presencial i virtual, amb un programa d’activitats que ha inclòs un fòrum d’oportunitats al Centre de la Mar, un estand, un job day per seleccionar perfils professionals del sector, visites guiades a empreses nàutiques per promocionar la formació entre el jovent i una taula rodona.

En l’organització d’aquestes activitats hi han col·laborat activament les associacions AENIB-ANEN i Balearic Marine Cluster i el balanç ha estat molt positiu, tal com ho demostren les xifres de participació.

A final del mes passat es va dur a terme un fòrum d’oportunitats que va consistir en una trobada entre les empreses del sector nàutic de Menorca i els alumnes del Centre de la Mar que ja han rebut formació ocupacional o reglada a través d’aquest Centre Integrat de Formació Professional. Un total de 52 alumnes varen presentar els seus currículums i s’entrevistaren amb 8 empreses menorquines.

L’estand presencial del SOIB i del Centre de la Mar han rebut prop de 300 visites durant els quatre dies de la fira, i el diumenge ha estat el dia de més afluència de gent. S’han respost consultes del servei SOIB Empresa,  l’Oficina Sectorial d’Hoteleria i Turisme i tota la cartera de serveis que ofereix el SOIB. El Centre de la Mar ha proporcionat informació sobre tot el que pot oferir el Centre i els cicles de formació professional que s’imparteixen. Cal recordar que des de l’any 2019 és el Centre de Referència Nacional de Nàutica per a la família professional de Transport i manteniment de vehicles.

Entre els dies 3 i 4 de juny, 55 persones seleccionades, de les 120 que varen emplenar els formularis d’inscripció, assistiren al job day nàutic impulsat pel SOIB conjuntament amb Astilleros de Mallorca. Les empreses nàutiques, que necessitaven cobrir 18 llocs de feina de 7 perfils diferents, s’encarregaren d’entrevistar tots els candidats en dos torns.

També en el marc de la fira nàutica Palma Boat Show, s’han duit a terme dos dies de visites guiades a les instal·lacions dels Serveis Tècnics Portuaris. Hi han participat un total de 60 persones, interessades en la formació nàutica i en les oportunitats laborals del sector. Durant aquest mes de juny està previst realitzar aquestes jornades informatives a Menorca i Eivissa.

Finalment, dissabte 5 de juny es va convocar una taula rodona virtual: «El sector nàutic de les Balears: una mar d’oportunitats per a la formació i l’ocupació». L’eix conductor era donar a conèixer els serveis i els programes que ofereix el SOIB a les empreses i a les persones que vulguin treballar i formar-se en el sector nàutic. En aquesta iniciativa hi han col·laborat el Balearic Marine Cluster i la Cambra de Comerç de Mallorca. La conferència es pot seguir en aquest enllaç de la fira virtual Balearic Yacht Show: https://www.youtube.com/watch?v=E_75xeWaUqo