L’alumnat de SOIB 30 Formació i Ocupació del projecte Arrels acaba el contracte de 9 mesos al Consell Insular de Menorca

juny 17, 2021

La consellera d’Ocupació, Habitatge i Cooperació Local, Cristina Gómez, la directora insular d’Ocupació, Innovació i Cooperació Local, Nati Benejam, i la directora insular del SOIB de Menorca, Míriam Cuerva, han participat avui en l’acte de cloenda del projecte Arrels, que forma part del Programa SOIB 30 Formació i Ocupació, en què també han assistit els alumnes-treballadors i el personal docent.

El projecte Arrels, iniciat el passat mes d’octubre de forma semipresencial per la crisi sanitària, està finançat amb fons del SOIB, mitjançant la Conferència Sectorial, dirigit a persones de més de 30 anys en situació d’atur i compta amb una aportació de 165.448 €.

Els 10 alumnes- treballadors, 8 dones i 2 homes, finalitzen ara els contractes de 9 mesos de durada. L’objectiu principal d’aquest taller d’ocupació és aconseguir les qualificacions necessàries per fer feina com a auxiliars sociosanitaris a diferents institucions o entitats. Per això, s’han format en el certificat de professionalitat de nivell 2 en Atenció sociosanitària a persones dependents en institucions socials de 560 hores de durada i les pràctiques s’han fet a quatre centres geriàtrics i assistencials de Ciutadella i Maó.

Gràcies als programes SOIB 30 i SOIB Jove Formació i Ocupació 2019, s’han contractat 30 persones que han participat en els 3 projectes impulsats pel Consell Insular de Menorca, la qual cosa suposa una inversió de 541.483 €.