Hoteleria i comerç, els sectors que encapçalen les ofertes de llocs de feina als job days organitzats pel SOIB

febr. 15, 2024

Ja són 1267 els llocs de feina oferts fins dia 14 de febrer en una temporada que just acaba de començar, per la qual cosa es preveu superar el nombre de llocs de feina oferts els anys anteriors.

El Servei d’Ocupació de les Illes Balears està immers actualment en l’organització de job days per a diferents empreses que es preparen per a l’inici de la temporada. Fins dia 14 de febrer ja s’ha ofert 1267 llocs de feina i, a final de mes, s’incrementarà fins a 2200, fet que indica un augment respecte d’anys anteriors.

Zafiro, Hipotels, Marsenses, Ikos, Jumeirah, Sa Bastida, Four Seasons Formentor, Kimpton del sector hoteleria, Eroski i Mercadona del sector comerç, i Globalia del sector turístic, ja han presentat les seves ofertes. El SOIB fa difusió dels llocs de feina i els perfils sol·licitats al web www.soib.es i les xarxes socials, on s’indica com inscriure’s de manera senzilla.

Els job days són processos d’intermediació àgils que permeten trobar un gran nombre de persones candidates en una mateixa jornada. El Servei d’Ocupació de les Illes Balears organitza aquestes jornades de selecció, a través del servei SOIB Empreses i l’Oficina Sectorial d’Hoteleria i Turisme SOIB EHIB, per atendre les demandes de personal que reben des de diferents empreses de les Illes Balears. El personal tècnic de les oficines sectorials del SOIB, a més de fer una prospecció entre les persones inscrites com a demandants d’ocupació en el SOIB, col·labora amb el personal de recursos humans de les empreses per cercar el perfil més adequat a cada lloc de feina.

El Servei d’Ocupació de les Illes Balears va convocar 50 job days al llarg de 2023, en els quals va oferir 3826 llocs de feina

El SOIB, va oferir 3826 llocs de feina en els 50 job days duits a terme al llarg del 2023. El percentatge de cobertura d’aquestes ofertes ha estat del voltant del 50 %, gràcies al qual han trobat feina 1863 persones. Van participar-hi 40 empreses de sectors tan representatius de les Balears com comerç, hoteleria, restauració, transport, agrari, aviació, nàutica i salvament aquàtic.

Aquestes jornades es duen a terme des de l’any 2018 i l’evolució ha estat molt favorable. Cada any s’ha incrementat el nombre de llocs de feina oferts, així com les persones contractades; d’aquesta manera, el 2018 s’oferiren 273 places fins a arribar a 3826, aquest darrer any. També s’observa un increment en les empreses participants, ja que en el 2018 varen ser 7 les empreses que varen fer job days. Entre les empreses que començaren, i encara continuen col·laborant amb el SOIB, trobam Mercadona, Eroski i Carrefour, del sector comerç, i Iberostar, Meliá, Garden, BQ Hotels, del sector hoteler.