Gràcies a Soib Reactiva 2021 els ajuntaments de la Mancomunitat del Pla de Mallorca han contractat a 44 persones treballadores

març 8, 2022

Sineu ha acollit avui l’acte de benvinguda a les 44 persones contractades als 14 ajuntaments del Pla de Mallorca mitjançant la convocatòria SOIB Reactiva 2021. Aquesta iniciativa permet que 20 dones i 24 homes facin feina durant sis mesos a jornada completa per dur a terme obres i serveis d’interès social que beneficiaran els termes municipals de la Mancomunitat.

El director general de Model Econòmic i Ocupació, Llorenç Pou, juntament amb la presidenta de la Mancomunitat del Pla de Mallorca, Joana Maria Pascual, i una àmplia representació de batles/batlesses i regidors/es mancomunats els han donat la benvinguda. Llorenç Pou ha exposat que programes com SOIB Reactiva, neixen perquè «al Govern som conscients de les dificultats que està patint la ciutadania per l’impacte que ha tengut la pandèmia i que la voluntat de l’Executiu «és que tothom pugui tenir un lloc de feina digne». També ha agraït l’esforç de tots els ajuntaments i la Mancomunitat per fer possible la contractació de 44 persones que sens dubte milloraran les seves oportunitats laborals.

SOIB Reactiva 2021 és un programa posat en marxa pel SOIB que s’executa en el marc de la col·laboració amb les corporacions locals, i es configura com una política activa de foment de l’ocupació per a persones desocupades que no puguin inserir-se al mercat laboral a causa de l’actual crisi econòmica a conseqüència de la Covid-19, amb l’objectiu de contribuir a mantenir les competències professionals i millorar la qualificació professional.

Dels 44 treballadors/es que han tengut aquesta oportunitat laboral, 16 són persones menors de 30 anys que estan en situació d’atur (línia 1), 14 són persones de 30 anys o més que estan en situació d’atur de llarga durada (línia 2), i les 14 restants són persones 30 anys o més que estan en situació d’atur de curta durada (línia 3). Les contractacions varen començar el passat mes d’octubre i les darreres persones que s’han incorporat ho han fet en el mes de febrer.

Les ocupacions són molt variades des de peons/es d’obra pública, administratius/ves o auxiliars administratius/ves i netejadors/es. La resta està repartit entre ocupacions d’auxiliar de biblioteca, ordenança, oficial primera d’obra pública, peó/na de medi ambient i agranador/a.

En total, els 14 ajuntaments del Pla rebran una subvenció del SOIB de 400.402 euros i es cofinança amb fons del FSE (Fons Social Europeu), en el marc dels Programes Operatius d’Ocupació Juvenil i Regional 2014-2020, i amb fons procedents de l’Estat a través de la Conferència Sectorial d’Ocupació i Assumptes Laborals.