Els projectes de Formació i Ocupació “Claus” i “Bristol 170-II”, dins els programes SOIB Jove i SOIB 30, reben la visita de representants de l’Ajuntament de Maó i del SOIB

ag. 8, 2019

Els participants en els projectes SOIB Jove i SOIB 30 Formació i Ocupació “Claus” – d’informadors turístics – i “Bristol 170-II” – d’auxiliars de serveis -, de l’Ajuntament de Maó, han rebut la visita de la directora insular del SOIB, Míriam Cuerva, i de representants de l’Ajuntament: l’alcalde, Héctor Pons; el tinent d’Alcaldia d’Esports, Formació i Ocupació, Carlos Montes; la tinenta d’Alcaldia de Serveis Generals i Hisenda, Maria José Camps i la regidora de Microciutat, Economia, Comerç i Turisme, Carme Seguí.

La visita ha consistit en un recorregut pels diferents punts d’informació turística, ubicats al Claustre del Carme, Ca n’Oliver, Teatre Principal, plaça Esplanada i estació d’autobusos, respectivament. L’itinerari ha finalitzat a l’aula de formació del Centre de Formació Ocupacional Casa de ses Aigües.

Els punts d’informació turística són atesos, durant la part de jornada laboral, per deu alumnes treballadors, contractats com a personal d’informació turística del projecte mixt d’ocupació i formació en promoció turística local i informació al visitant “Bristol 170-II”, que incorpora la direcció, docència i suport administratiu necessaris per a la seva execució.

El projecte “Bristol 170-II” es va iniciar durant el mes de març de 2019, a través de la iniciativa emmarcada en el programa SOIB 30 FORMACIÓ I OCUPACIÓ i finançada amb fons del SOIB, mitjançant Conferència Sectorial, dirigit a persones de més de 30 anys en situació d’atur.

D’altra banda, en el Centre de Formació Ocupacional Casa de ses Aigües van visitar, a la mateixa aula, els deu auxiliars de serveis del projecte “Claus”. L’alumnat treballador de “Claus” realitza la part laboral de la seva jornada a les diferents dependències municipals, supervisats per tutors/ores designats prèviament; també compten amb un director, dos docents i un suport administratiu, encarregats de l’execució del projecte.

El projecte “Claus” també es va iniciar durant el mes de març de 2019 i finalitzarà el març de 2020; ofereix a l’alumnat que hi participa la possibilitat d’obtenir dos certificats de professionalitat: Operacions auxiliars de serveis administratius i generals; i Operacions de gravació i tractament de dades i documents. A part, també reben formació complementària en llengua catalana.

El projecte “Claus”, dirigit a persones joves menors de 29 anys, correspon al programa SOIB JOVE OCUPACIÓ I FORMACIÓ, finançat pel SOIB, amb la participació del SEPE i el cofinançament del Fons Social Europeu (FSE).