El SOIB presenta la nova llei d’FP a centres que podrien impartir formació dels nous graus A, B i C

abr. 9, 2024

La sessió ha reunit més de 180 representants d’entitats col·laboradores que no pertanyen al sistema educatiu

S’han abordat aspectes com ara la implantació de la nova oferta formativa, els procediments d’autorització o la inscripció al nou Registre General de Centres d’FP, entre altres qüestions

El Servei d’Ocupació de les Illes Balears (SOIB), ha explicat aspectes bàsics de la nova Llei de Formació Professional (FP) a representants dels centres de formació col·laboradors que no pertanyen al sistema educatiu i que, sota la gestió del servei autonòmic d’ocupació, podrien impartir FP dels graus A, B i C.

La sessió informativa, a la qual han assistit 56 persones de manera presencial i 127 més de forma telemàtica, ha comptat amb la participació de la directora del SOIB, Catalina Jiménez, i de tècniques del departament de Formació de l’organisme.

Durant la seva presentació Jiménez ha destacat que aquest és un gran pas cap a un sistema únic d’FP amb l’objectiu de la millora contínua de la qualificació professional de les persones, tot mantenint la formació professional des del SOIB, fet que aporta una visió que garanteix les necessitats formatives del sistema productiu i la feina.

El nou model d’FP està organitzat en cinc graus ascendents (A, B, C, D i E) i el SOIB té atribuïda la gestió de la formació dels graus A, B i C que s’imparteixin als centres col·laboradors que no pertanyen al sistema educatiu. L’objectiu de la sessió que s’ha dut a terme avui ha estat informar aquestes institucions sobre la implantació de la nova oferta formativa i com afectarà les entitats i els centres que la vulguin impartir. Les persones assistents també han pogut conèixer aspectes relacionats amb procediments d’autorització de centres i inscripció al nou Registre General de Centres d’FP, autoritzacions per impartir formació no sostinguda amb fons públics, convocatòries, impartició d’accions formatives, entre altres qüestions.