El SOIB i els ajuntaments d’Esporles i Alcúdia s’acomiaden dels 59 treballadors del primer torn del programa SOIB Reactiva

abr. 22, 2021

59 persones del programa SOIB Reactiva 2020 que han treballat als ajuntaments d’Esporles i d’Alcúdia finalitzen aquests dies els contractes de quatre mesos d’aquest primer torn, iniciat el passat desembre.

La directora del SOIB, Pilar Ortiz, ha participat en els actes de comiat, juntament amb les batlesses d’Esporles (Maria Ramon Salas) i Alcúdia (Bàrbara Rebassa), de les 59 persones contractades a aquests municipis amb un pressupost concedit de més de 738.217 euros, gràcies a la convocatòria de subvencions SOIB Reactiva 2020.

Al municipi d’Esporles s’han concedit 86.133 euros per a la incorporació, en els dos torns que preveu la convocatòria, de 13 persones i, a Alcúdia, se’n contractaran un total de 87 amb un pressupost de 652.084 euros.

SOIB Reactiva 2020 és un programa de contractació pública en ajuntaments i consells insulars, amb tres línies d’ajuda: per a joves menors de 30 anys a l’atur (línia 1), per a persones desocupades de 30 anys o més, aturades de llarga durada (línia 2), i per a persones aturades de 30 anys o més, de curta durada, afectades directament per la crisi econòmica causada per la COVID-19 (línia 3). SOIB Reactiva 2020 està promogut pel SOIB i cofinançat pel Fons Social Europeu, en el marc dels Programes Operatius d’Ocupació Juvenil i Regional 2014-2020, per fons de l’Estat a través de la Conferència Sectorial i pel Fons per afavorir l’Impuls del Turisme Sostenible (ITS). A partir d’aquest mes d’abril s’ha començat el segon torn arreu dels municipis de les Balears.

La directora del SOIB ha explicat durant els actes de comiat que «aquesta convocatòria extraordinària disposa d’un pressupost de més de 22 milions d’euros, i la previsió és que pugui beneficiar més de 2.600 persones». A més, ha agraït la feina i la implicació dels ajuntaments en ambdós projectes.