Benvinguda els participants del programa de SOIB VISIBLES de l’Ajuntament de Llucmajor

jul. 13, 2018

El batle de Llucmajor, Gori Estarellas; el director del SOIB, Pere Torrens, i la regidora de Joventut i Política Activa, Francisca Almagro, han donat la benvinguda als 33 participants del programa SOIB Visibles 2018. Es tracta dels projectes denominats “Llucmajor amb empenta” i “Llucmajor+benestar” que tenen un pressupost de 343.431 € i el finançament del Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social.

El primer projecte de la línia 1 d’aquesta convocatòria té una aportació del SOIB de 282.030,82 euros i s’ha distribuït en funció del nombre de persones prioritàriament majors de 45 anys i aturades de llarga durada inscrites en el municipi. Per això, a “Llucmajor amb empenta“ treballaran, durant 6 mesos, 23 homes i 4 dones amb els perfils i les tasques següents: 4 auxiliars administratius (agilització de tràmits i aproximació al ciutadà),1 auxiliar administrativa; 1 conserge (atenció de qualitat a la tercera edat); 4 oficials 1a. picapedrer/a i 4 peons picapedrers (manteniment de l’entorn urbà i instal·lacions municipals); 2 oficials 2a (manteniment zones verdes i camins); 4 peons escombraires (neteja viària i recollida de residus); 2 oficials 2a, 2 peons picapedres, 2 peons pintors, i 2 peons manteniment mobiliari de festes i urbà (manteniment de mobiliari urbà, parcs infantils i instal·lacions municipals, reforma instal·lacions esportives, transport i muntatge del material de l’Ajuntament).

La resta de participants són 6 dones, de la segona línia de SOIB Visibles: dues ajudantes de cuina, dues peons de neteja i dues auxiliars d’infermeria, que faran tasques a la residència de persones majors com la gestió de la cuina i elaboració de menús per als residents, la neteja de les instal·lacions, i el suport en la implantació del model integral de cures. El pressupost atorgat apuja a 61.401,36 euros. Aquesta segona línia té com a objectiu finançar exclusivament projectes de contractació dissenyats i orientats bàsicament a la inserció laboral i, prioritàriament del col·lectiu dona.

Des de l’any 2015, quan es va implementar el programa SOIB Visibles, fins al 2018, l’Ajuntament de Llucmajor ha pogut dur a terme un total de 146 contractacions  i s’han invertit 1.401.108,01 euros.

SOIB Visibles 2018 és un programa que vol millorar l’ocupabilitat dels treballadors de més edat. Per mitjà d’aquest programa d’ocupació, les entitats locals tenen la possibilitat de contractar prioritàriament persones majors de 45 anys, aturats de llarga durada o sense prestacions o subsidi d’atur, per executar obres o serveis d’interès social engegats per ajuntaments, consells insulars o mancomunitats.