Benvinguda a les 138 persones que faran feina a l’Ajuntament de Palma durant quatre mesos gràcies al programa SOIB Reactiva 2020

gen. 8, 2021

329 persones del programa SOIB Reactiva 2020 s’incorporen a l’Ajuntament en dos torns: el primer va començar el passat 30 de desembre i el segon ho farà al voltant del mes d’abril.

El director general de Model Econòmic i Ocupació del Govern, Llorenç Pou; el batle de Palma, José Hila; i el regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, Rodrigo Romero, han donat avui dematí la benvinguda a aquests nous treballadors de l’Ajuntament que faran feina durant 4 mesos desenvolupant obres i serveis d’interès general.

Aquest projecte té un pressupost de 3.365.278,38 €, dels quals el SOIB aporta 2.875.157,31 i PalmaActiva 490.121,07 €.

SOIB Reactiva 2020 és un programa de contractació pública en ajuntaments i consells insulars de persones que no han pogut integrar-se en el mercat laboral a causa de la crisi econòmica per la COVID-19,  o desocupats de llarga durada per tal que puguin mantenir les seves competències professionals i millorar l’ocupabilitat. Està promogut pel SOIB i cofinançat pel Fons Social Europeu, en el marc dels Programes Operatius d’Ocupació Juvenil i Regional 2014-2020, per fons de l’Estat a través de la Conferència Sectorial i pel Fons per afavorir l’Impuls del Turisme Sostenible (ITS).

Les 138 persones contractades al primer torn pertanyen a la línea 1 (dirigida a persones desocupades menors de 30 anys) i a línia 3 (dirigida a persones desocupades de curta durada, de 30 anys o més, afectades directament per la crisi econòmica causada per la COVID-19), amb perfils professionals molt diversos: arquitectes, dinamitzadors/es comercials, historiadors/es, jurídics/ques, treballadors/es socials, veterinaris, tècnics en desenvolupament tecnològic, tècnics en posicionament SEO, arquitectes tècnics, auxiliars administratius/ves, electricistes, jardiners, llanterners, personal de manteniment, margers…

El director general de Model Econòmic i Ocupació, Llorenç Pou, ha explicat que “aquest és un programa posat en marxa per ajudar a totes aquelles persones que debut a la pandèmia no heu trobat feina. Una oportunitat dissenyada amb un sentit de trànsit per adquirir oportunitats de feina. Hem fet un esforç especial des del Govern, perquè hem quadruplicat els recursos per a aquest programa, que és punt i seguit per seguir avançant cap a la normalització del mercat de treball ordinari.”

També ha agrait a l’Ajuntament la feina conjunta per engegar aquesta oportunitat d’experiència laboral.