8 alumnes-treballadors del projecte «Dona-li sa volta” de la Fundació Deixalles es formen i treballen a Manacor

gen. 14, 2022

El director general de Model Econòmic i Ocupació, Llorenç Pou, el president de la Fundació Deixalles, José Falcó, i la directora general de Fundació, Xesca Martí han visitat avui els alumnes-treballadors de la primera edició del programa SOIB Jove Formació i Ocupació “Dona-li sa volta Manacor” finançat pel SOIB amb 167.216,55 €. Durant la visita, han parlat amb els joves i els seus directors i monitors, els quals han explicat i valorat l’experiència de la formació dual iniciada el passat mes de setembre.

El projecte promou la reutilització de residus i materials per aconseguir disminuir el percentatge de residus i les emissions de CO₂. Un total de 8 joves menors de 30 anys participen en aquest programa que combina la feina efectiva remunerada amb la formació de dos certificats de professionalitat de nivell 1: Activitats auxiliars de comerç i Activitats auxiliars de magatzem, que sumen un total de 400 hores.

Durant un any, l’alumnat treballador rebrà formació teòrica al mateix temps que posarà en pràctica els coneixements adquirits treballant en les instal·lacions de la Fundació Deixalles. El treball es fa tant a la nau de donacions (botiga) com en la Deixalleria (magatzem) on s’encarreguen de tasques diverses com l’atenció, assessorament i venda al client, la realització de reserves, preparació de comandes, aparador de comerç just, presentació de lineals, i revisar, separar i emmagatzemar les donacions, entre d’altres.

Enguany, és la primera vegada que s’imparteix a la nau de Deixalles Manacor i el cinquè a Deixalles Palma, que compta amb un total de 10 alumnes treballadores. L ’objectiu principal d’aquest programa mixt és millorar les aptituds i competències professionals dels joves, facilitant-los l’accés al mercat laboral. Enguany aquests dos projectes tenen una aportació econòmica de 368.174 euros i beneficiaran a 18 alumnes, que durant 12 mesos es formaran i treballaran al mateix temps.

Des de 2016 fins ara, la Fundació Deixalles, mitjançant els projectes «Dona-li sa volta», ha rebut 1.089.322 € i ha contractat 58 joves.

SOIB JOVE Formació i Ocupació és una convocatòria finançada pel SOIB amb la participació del SEPE, Garantia Juvenil i el Fons Social Europeu.