Visita institucional a l’alumnat-treballador del programa mixt SOIB 30 Formació i Ocupació «CLAUS II» de l’Ajuntament de Maó

maig 13, 2022

L’alcalde de Maó, Héctor Pons Riudavets; la directora del SOIB, Pilar Ortiz; Carlos Montes Vivancos, tinent d’Alcaldia d’Esports, Formació i Ocupació;  i Mirian Cuerva, directora insular del SOIB a Menorca, han visitat avui les persones treballadores del projecte de SOIB 30 Formació i Ocupació «CLAUS II» en els seus respectius llocs de feina.

La visita ha consistit en un recorregut pels diferents serveis municipals on l’alumnat treballador desenvolupa part de la seva jornada laboral; duent a terme, entre d’altres, funcions de consergeria i d’auxiliars d’operacions administratives bàsiques.

En el marc del projecte «Claus II», 10 persones desocupades i majors de vint-i-nou anys obtindran els certificats de professionalitat d’Operacions auxiliars de serveis administratius i generals, així com el d’Operacions de gravació i tractament de dades. A més, reben formació en llengua catalana, inserció laboral i tècniques de recerca d’ocupació.

Durant un any, fins a finals de novembre, les persones participants faran 780 hores de formació i 900 de treball efectiu.

Aquesta iniciativa, finançada pel SOIB amb la participació del SEPE, i cofinançada pel Fons Social Europeu (FSE), ha rebut una subvenció de 203.321,13 €, més l’aportació que fa l’Ajuntament de Maó.

Gràcies al SOIB també estan en marxa dos projectes més, “Ciceró II” per a persones majors de 29 anys, i “Bristol 170- III”, del programa SOIB JOVE Formació i Ocupació per a joves menors de 30 anys. Aquests programes han rebut una subvenció que puja a 673.447 €.