Visita als alumnes-treballadors del projecte “Son Salomó” de SOIB Jove Formació i Ocupació que treballen a l’illa del Llatzeret de Maó

juny 8, 2022

L’alumnat-treballador del projecte “Son Salomó” de SOIB Jove Formació i Ocupació que executa el Consell de Menorca, han rebut la visita, al Llatzeret de Maó, de la consellera d’Ocupació, Habitatge i Cooperació Local, Cristina Gómez Estévez, de la directora insular d’Ocupació, Innovació i Cooperació Local, Nati Benejam, de la directora del SOIB, Pilar Ortiz, i de la directora insular del SOIB a Menorca, Miriam Cuerva.

La visita ha consistit en un recorregut per les instal·lacions del Llatzeret on l’alumnat treballador, integrat per 5 dones i 5 homes, es forma en el certificat de professionalitat «Activitats auxiliars en vivers, jardins i centres de jardineria». També reben formació en sensibilització en la igualtat d’oportunitats, foment i promoció del treball autònom, alfabetització informàtica, sensibilització mediambiental, inserció laboral i tècniques de recerca d’ocupació. En total, durant dotze mesos faran 650 hores de formació i 918 de treball efectiu amb l’objectiu de millorar la capacitació professional per accedir al mercat laboral.

Aquest projecte ha facilitat la contractació de 10 persones desocupades d’entre 16 i 29 anys i el subvenciona el SOIB amb 226.000 euros i la participació del SEPE, la Garantia Juvenil i el Fons Social Europeu. Per altra banda, enguany el Consell de Menorca també desenvolupa dos projectes de SOIB 30 Formació i Ocupació, Sa Vinyeta i sa Roqueta, que han permès contractar 20 persones desocupades majors de 30 anys.