Visita als alumnes-treballadors del projecte “Son Salomó” de la convocatòria SOIB Jove Formació i Ocupació

febr. 21, 2022

Els participants en el projecte “Son Salomó” de SOIB Jove Formació i Ocupació que executa el Consell de Menorca, han rebut la visita de la directora insular d’Ocupació, Innovació i Cooperació Local, Nati Benejam i de la directora insular del SOIB a Menorca, Miriam Cuerva.

La visita ha consistit en un recorregut pel Centre de Capacitació i Experiències Agràries SA GRANJA, ubicat a la carretera Maó – es Grau, on l’alumnat treballador ha mostrat les feines realitzades en jardins i paret seca, executades des del passat mes de novembre.

L’alumnat treballador, integrat per 4 dones i 6 homes, es formarà en el certificat de professionalitat «Activitats auxiliars en vivers, jardins i centres de jardineria», a més d’obtenir l’especialitat formativa de «Construcció de pedra en sec». També rebran formació en sensibilització en la igualtat d’oportunitats, foment i promoció del treball autònom, alfabetització informàtica, sensibilització mediambiental, inserció laboral i tècniques de recerca d’ocupació. En total, durant dotze mesos hauran de fer 650 hores de formació i 918 de treball efectiu.

Aquest projecte ha fet possible la contractació de 10 persones desocupades d’entre 16 i 29 anys i el el subvenciona el SOIB amb 226.000 euros i la participació del SEPE, la Garantia Juvenil i el Fons Social Europeu.

A més, el Consell de Menorca compta amb dos projectes de SOIB 30 Formació i Ocupació, Sa Vinyeta i sa Roqueta, que han permès contractar a 20 persones desocupades majors de 30 anys.