Visita als alumnes-treballadors del projecte PalmaMicromachine V de la convocatòria SOIB 30 Formació i Ocupació

abr. 16, 2021

Els 10 alumnes-treballadors del projecte SOIB 30 Formació i Ocupació Palma Micromachine V de PalmaActiva han rebut la visita del regidor de Promoció Econòmica i Ocupació de l’Ajuntament de Palma, Rodrigo Romero, i la directora del SOIB, Pilar Ortiz.

La visita ha consistit en una explicació detallada de les tasques i projectes que desenvolupen amb una demostració per part de l’alumnat, en el mateix lloc de feina on reben formació i treballen en el manteniment de sistemes microinformàtics de diferents espais municipals.

Des del passat 14 d’octubre, gràcies al programa SOIB 30 Formació i Ocupació, 5 homes i 5 dones treballen a l’Ajuntament de Palma a la vegada que es formen per obtenir un certificat de professionalitat (CP) de nivell 1 d’operacions auxiliars de manteniment de sistemes microinformàtics i un mòdul complementari d’ofimàtica. Les persones contractades fan aproximadament 1.700 hores de formació i treball efectiu.

Palma Micromachine, ja en la cinquena edició, està gestionat per PalmaActiva en col·laboració amb I’IMI (Institut Municipal d’Innovació), que s’encarrega d’organitzar el treball efectiu. S’adreça a persones majors de 30 anys i està finançat amb fons del SOIB i la Conferència Sectorial.

El programa té una durada d’un any i s’hi executen tasques com revisar, reparar i configurar els equips informàtics del centre de formació de PalmaActiva, els casals de barri i les biblioteques municipals, instal·lar sistemes tecnològics per adaptar la formació a les mesures COVID, a més de col·laborar en les tasques de renovació del parc informàtic d’IMI.

Actualment, PalmaActiva té en marxa 5 programes de formació i ocupació SOIB Jove i SOIB 30, la qual cosa ha permès que 50 persones facin feina i es formin a l’Ajuntament de Palma. En total, amb l’actual convocatòria, s’han contractat 62 persones (50 alumnes i 12 professionals). Els programes Palma Micromachine V, Xapa i Mecànica V i Palma Informa II s’adrecen a persones majors de 30 anys i estan finançats amb fons del SOIB i la Conferència Sectorial. Els programes Palma Web IV i Palma Xapa i Mecànica VI s’adrecen a menors de 30 anys i els finança el SOIB amb la participació del SEPE, Garantia Juvenil i el Fons Social Europeu.Aquests 5 programes tenen un pressupost total d’1.148.735,76 €, 1.073.238,38 € dels quals els aporta el SOIB.