Visita als 20 alumnes-treballadors de Xapa i Mecànica de PalmaActiva emmarcat en la convocatòria SOIB 30 i SOIB Jove Formació i Ocupació

maig 18, 2021

El regidor de Promoció Econòmica i Ocupació i de Mobilitat Sostenible de l’Ajuntament de Palma, Rodrigo Romero, i Francesc Dalmau, i la directora del SOIB, Pilar Ortiz, han visitat avui les dependències de l’Empresa Municipal de Transports de Palma on treballen els 20 alumnes del projecte Xapa i Mecànica que du a terme PalmaActiva.

20 alumnes-treballadors, de més de 30 anys i menors de 30,  dels projectes Xapa i Mecànica V i Palma Xapa i Mecànica VI, que desenvolupa PalmaActiva en el marc del programa SOIB 30 i SOIB Jove Formació i Ocupació, treballen en la reparació i posada a punt dels vehicles de l’Empresa Municipal de Transports (EMT) i el parc de bombers.

La visita ha consistit en una explicació detallada de les tasques i els projectes que duen a terme amb una demostració per part de l’alumnat i els 5 docents, en el mateix lloc de feina on reben la formació i treballen en un entorn real. Els participants faran aproximadament 1.700 hores de formació i treball efectiu.

Aquests projectes van començar el passat 14 d’octubre de 2020 i finalitzaran el 13 d’octubre de 2021. Les persones participants tenen un contracte de formació i aprenentatge i obtindran dos certificats de professionalitat de nivell 1, un d’operacions auxiliars de manteniment de carrosseries de vehicles i un altre d’operacions auxiliars de manteniment en electromecànica de vehicles. L’alumnat ja ha superat el primer certificat de professionalitat, i ara cursa el segon en electromecànica de vehicles.

SOIB 30 i SOIB Jove combinen formació i experiència pràctica amb l’objectiu de millorar les competències professionals i disposa d’una subvenció del SOIB de 440.147 €.