Visita als 20 alumnes-treballadors de Xapa i Mecànica de PalmaActiva emmarcat en la convocatòria SOIB 30 i SOIB Jove Formació i Ocupació

set. 27, 2022

El director general de Model Econòmic i Ocupació, Llorenç Pou, i el regidor de Promoció Econòmica i Ocupació de l’Ajuntament de Palma, Jordi Vilà, han visitat avui les dependències de l’Empresa Municipal de Transports de Palma on treballen els 20 alumnes dels projectes Xapa i Mecànica que du a terme PalmaActiva.

20 alumnes-treballadors, de més de 30 anys i menors de 30, 16 homes i 4 dones, dels projectes Xapa i Mecànica VII i Palma Xapa i Mecànica VIII, que desenvolupa PalmaActiva en el marc del programa SOIB 30 i SOIB Jove Formació i Ocupació, treballen en la reparació i posada a punt dels vehicles de l’Empresa Municipal de Transports (EMT). Per tal que l’experiència laboral sigui la més completa possible, a més de les feines als autobusos, l’alumnat també ha realitzat el manteniment complet de les furgonetes de l’EMT. Els alumnes han estat aprenent i ajudant els mecànics i els xapistes de l’EMT per aprendre del seu dia a dia.

La visita ha consistit en una explicació detallada de les tasques i els projectes que duen a terme amb una demostració per part de l’alumnat i els docents, en el mateix lloc de feina on reben la formació i treballen en un entorn real. Els participants faran un total de 1.680 hores, de les quals el 27,68 % són de formació (465 hores) i el 72,32 % de treball efectiu (1.215 hores).

Aquests projectes tenen una durada d’un any i finalitzaran l’11 de novembre de 2023. Les persones participants tenen un contracte de formació i aprenentatge i aconseguiran dos certificats de professionalitat de nivell 1, un d’operacions auxiliars de manteniment de carrosseries de vehicles i un altre d’operacions auxiliars de manteniment en electromecànica de vehicles.

SOIB 30 i SOIB Jove disposa d’una subvenció del SOIB de 385.956 € que compta amb fons de la Conferència Sectorial i que pot estar cofinançada pel Fons Social Europeu, a través del Programa Operatiu d’Ocupació Juvenil per al període 2014-2020.