Select Page

Tenia cita amb el SOIB, hi he d’anar?

Si ja tens una cita concertada a la teva oficina, et telefonarem per, sempre que sigui possible, atendre’t telefònicament amb suport telemàtic perquè no t’hagis de desplaçar a l’oficina. Recorda que pots demanar cita a través de l’aplicació de cita prèvia del Govern, a través d’aquest enllaç o telefonant al 971225791.

Havia de començar a treballar i l’empresa m’ha dit que no hi vagi, què faig?

L’empresa ha d’especificar-te els motius pels quals no et telefonen. En cas de fer un ERTO, els fixos discontinus s’inclouen en l’expedient i tendran accés a prestació. Si t’acomiaden sense fer un ERTO, Inspecció de Treball pot intervenir i sancionar: parla amb els teus representants sindicals.

Em tocava segellar la demanda aquests dies, com ho he de fer?

No has de fer res. Des del SOIB renovarem de manera automàtica totes les demandes des del 16 de març fins al 30 d’abril. Si encara et queden dubtes, pots telefonar directament a la teva oficina. Trobaràs tots els telèfons aquí: https://soib.es/xarxa-oficines/

Què puc fer des de casa?

Si alguna vegada t’has inscrit al SOIB i vas donar el teu número de mòbil, hi ha certs tràmits que pots fer en línia, com donar-te d’alta o canviar les dades de la demanda. Si ho necessites, també pots demanar cita i et telefonarem a l’hora indicada.

 M’han acomiadat, què faig?

L’empresa t’ha d’especificar els motius de la teva baixa. Tampoc no et pot donar de baixa sense notificar-t’ho. Si t’acomiaden sense fer un ERTO, Inspecció de Treball pot intervenir i sancionar: parla amb els teus representants sindicals.

 L’empresa vol fer un ERTO, què he de fer?

No és necessari que vagis a la teva oficina del SOIB, et tramitarem l’alta de manera telemàtica. Tens dret a prestació per atur i el SEPE també ho farà de forma automàtica. El teu contracte queda en suspensió i, quan acabi el període de l’ERTO, tornaràs al teu lloc de treball amb les mateixes condicions. Si tens dubtes, els pots fer arribar a:

laboral@coronavirus.caib.es per a treballadors/es

empresa@coronavirus.caib.es per a empreses i autònoms

Informació actualitzada cada dia a MESURES PER A EMPRESES I TREBALLADORS

 

 

 

AVÍS IMPORTANT

L'empresa on treballes aprova un ERTO? No necessites anar a la teva oficina ni demanar cita: et donarem d'alta automàticament i el SEPE et tramitarà la prestació. Tampoc no necessites renovar la demanda: fins al 30 d’abril ho farem per tu.

Si demanes cita, et telefonarem per, sempre que sigui possible, atendre’t telefònicament amb suport telemàtic perquè no t'hagis de desplaçar. Per a més informació, telefona al 900 101 798 o envía un correo electrónico a laboral@coronavirus.caib.es o a empresa@coronavirus.caib.es

 

AVISO IMPORTANTE

¿La empresa en la que trabajas aprueba un ERTE? No necesitas ir a tu oficina ni pedir cita: te daremos de alta automáticamente y el SEPE te tramitará la prestación. Tampoco necesitas renovar tu demanda: hasta el 30 de abril lo haremos por ti.

Si pides cita, te llamaremos para, siempre que sea posible, atenderte telefónicamente con apoyo telemático para que no tengas que desplazarte. Para más información, llama al 900 101 798 o envia un correo electrónico a laboral@coronavirus.caib.es o a empresa@coronavirus.caib.es

 

.