Tens dubtes davant la situació generada pel COVID19? Resolem aquí algunes de les vostres preguntes més freqüents

març 17, 2020

Tenia cita amb el SOIB, hi he d’anar?

Si ja tens una cita concertada a la teva oficina, et telefonarem per, sempre que sigui possible, atendre’t telefònicament amb suport telemàtic perquè no t’hagis de desplaçar a l’oficina. Recorda que pots demanar cita a través de l’aplicació de cita prèvia del Govern, a través d’aquest enllaç o telefonant al 971225791.

Havia de començar a treballar i l’empresa m’ha dit que no hi vagi, què faig?

L’empresa ha d’especificar-te els motius pels quals no et telefonen. En cas de fer un ERTO, els fixos discontinus s’inclouen en l’expedient i tendran accés a prestació. Si t’acomiaden sense fer un ERTO, Inspecció de Treball pot intervenir i sancionar: parla amb els teus representants sindicals.

Em tocava segellar la demanda aquests dies, com ho he de fer?

No has de fer res. Des del SOIB renovarem de manera automàtica totes les demandes des del 16 de març fins al 31 de maig. Si encara et queden dubtes, pots telefonar directament a la teva oficina. Trobaràs tots els telèfons aquí: https://soib.es/xarxa-oficines/

Què puc fer des de casa?

Si alguna vegada t’has inscrit al SOIB i vas donar el teu número de mòbil, hi ha certs tràmits que pots fer en línia, com donar-te d’alta o canviar les dades de la demanda. Si ho necessites, també pots demanar cita i et telefonarem a l’hora indicada.

 M’han acomiadat, què faig?

L’empresa t’ha d’especificar els motius de la teva baixa. Tampoc no et pot donar de baixa sense notificar-t’ho. Si t’acomiaden sense fer un ERTO, Inspecció de Treball pot intervenir i sancionar: parla amb els teus representants sindicals.

 L’empresa vol fer un ERTO, què he de fer?

No és necessari que vagis a la teva oficina del SOIB, et tramitarem l’alta de manera telemàtica. Tens dret a prestació per atur i el SEPE també ho farà de forma automàtica. El teu contracte queda en suspensió i, quan acabi el període de l’ERTO, tornaràs al teu lloc de treball amb les mateixes condicions. Si tens dubtes, els pots fer arribar a:

laboral@coronavirus.caib.es per a treballadors/es

empresa@coronavirus.caib.es per a empreses i autònoms

Informació actualitzada cada dia a MESURES PER A EMPRESES I TREBALLADORS