Set persones es reincorporen a l’àmbit laboral com a peons de jardineria/paredadors després de participar en el projecte Son Salomó del SOIB Jove Formació i Ocupació, executat pel Consell Insular de Menorca

nov. 23, 2022

La directora insular del SOIB, Míriam Cuerva, i la consellera del Departament d’Ocupació, Innovació i Cooperació Local del Consell Insular de Menorca, Cristina Gómez, han participat en la cloenda del projecte Son Salomó del programa SOIB Jove Formació i Ocupació. El projecte ha estat finançat pel SOIB, amb la participació del SEPE i cofinançat pel Fons Social Europeu, amb un import de 230.928,75 €.

Gràcies al projecte Son Salomó, executat pel Consell Insular de Menorca, s’ha contractat a deu persones, d’entre 16 i 29 anys, durant dotze mesos, alhora que s’han format en el certificat professional d’Activitats auxiliars en vivers, jardins i centres de jardineria, d’una durada de 250 hores. Durant aquest projecte han rebut formació complementària de construcció de pedra en sec, sensibilització en la igualtat d’oportunitats, foment i promoció del treball autònom, alfabetització informàtica, sensibilització mediambiental, inserció laboral i tècniques de recerca d’ocupació. Finalment, dels 10 alumnes, set n’han obtingut la capacitació per a la professió de peó de jardineria/paredador.

A la cloenda també han assistit el conseller de Medi Ambient i Reserva de Biosfera, Josep Juaneda; el director insular de Projectes Sostenibles, Isaac Olives; la directora insular d’Educació, Joventut i Esports, Leonor Berja, i el director insular de Serveis Generals, Àlex Vidal.