Primera FIRA D’OCUPACIÓ PER A PERSONES AMB DISCAPACITAT organitzada per ASPROM

febr. 21, 2019

16 empreses han participat avui en la primera Fira d’ocupació per a persones amb discapacitat que ha organitzat l’Associació Balear de Persones amb Discapacitat Física (ASPROM).

La Fira d’Ocupació es vol convertir en un punt de trobada anual entre les persones amb discapacitat, que cerquen una feina, i les empreses i institucions, compromeses en la inserció laboral del col·lectiu.

ASPROM accedeix, des de 2015, als processos d’orientació laboral per a persones desocupades amb discapacitat i amb dificultats especials d’inserció que estan cofinançats  pel SOIB, el Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social i el Fons Social Europeu.

Els programes Itineraris Integrals d’Inserció del SOIB atenen d’una banda, els joves en risc d’exclusió social i amb dificultats especials d’inserció laboral, entre 16 i 30 anys, inscrits a la Garantia Juvenil, i, d’altra banda, les persones en risc d’exclusió social, amb discapacitat intel·lectual o altres discapacitats —físiques, sensorials… — o persones amb discapacitat per malaltia mental, totes elles amb problemes per accedir a un treball. Els processos d’acompanyament són itineraris en els quals es fixen les necessitats concretes i individuals per a cada persona, i que comporten una millora en les habilitats i competències. La finalitat és la inserció dins del món laboral o en el sistema de la formació d’un 45%.

En els últims anys a través d’aquests projectes d’inserció s’han atès més de 800 persones d’ASPROM amb una inversió de 1.417.246 euros.

A nivell de totes les Illes, mitjançant el SOIB, 15.000 usuaris han accedit als seus programes d’itineraris i s’han destinat més de 27 milions d’euros.