Nova reunió informativa entre el servei SOIB EMPRESES i ASINEM per col·laborar en la recerca de professionals qualificats

gen. 31, 2022

El servei SOIB Empreses i representants de l’Associació d’Instal·ladors Empresaris de Balears (ASINEM) s’han reunit aquests dies per continuar amb les sessions informatives que es van posar en marxa l’any passat amb l’objectiu d’assessorar sobre la campanya de contractació en el sector energètic i la recerca de perfils professionals qualificats. Les necessitats d’aquest sector són verificables, ja que el creixement que experimenten les energies renovables fa que augmenti la demanda de personal capacitat per atendre aquest tipus d’instal·lacions.

Les jornades s’han duit a terme a la seu d’ASINEM i les empreses han tingut l’oportunitat d’entrevistar-se amb les responsables especialitzades d’aquest servei del SOIB que ofereix informació i assessorament pel que fa a la selecció de personal, la contractació, la formació o altres situacions laborals relacionades amb el personal o fins i tot amb una idea de negoci.

Per altra banda, en el marc d’aquesta col·laboració amb aquesta associació, el SOIB subvenciona amb més de 92.000 euros un programa de formació dirigit a col·lectius de persones desocupades i amb dificultats d’inserció. Es tracta del projecte ASINEM Compromís, integrat en el Programa SOIB Formació i dirigit a 15 persones en atur, prioritàriament de col·lectius amb especials dificultats d’inserció. Aquesta iniciativa, que va arrancar l’agost passat i es prolongarà fins a abril de 2022, té un compromís de contractació, per la qual cosa, una vegada acabada la formació, com a mínim un 60% de l’alumnat que hagi aprovat serà contractat.