Més de 60 persones participen en la Jornada de Formació i Ocupació del sector nàutic organitzada pel SOIB i Balearic Marine Clúster

set. 22, 2022

El SOIB i Balearic Marine Cluster han organitzat, a les instal·lacions de l’Autoritat Portuària de les Illes Balears a Palma, una jornada de formació i ocupació del sector nàutic. L’objectiu de la trobada és recollir les demandes d’aquest camp, a més de donar a conèixer les oportunitats que ofereix la nàutica. El programa d’activitats ha inclòs una reunió de feina amb empreses nàutiques de diferents àmbits, un procés de preselecció per cobrir llocs de feina vacants en el sector de la reparació i el manteniment d’embarcacions i, finalment, una selecció d’alumnat-treballador per als programes de SOIB Dual Sectors Estratègics de pintura i fusteria nàutica.

En el decurs de la reunió de feina, on han participat la directora del SOIB, Pilar Ortiz, el president del Balearic Marine Clúster, Toni Salom, i una representació de 14 empreses, s’han recollit les seves necessitats i iniciatives en matèria de formació i ocupació.

En el job day, les empreses participants i el personal del SOIB de l’oficina sectorial d’hoteleria i turisme, divisió nàutica, han preseleccionat 40 persones per ocupar llocs de feina de l’àrea de Reparació i Manteniment d’embarcacions. En concret, s’han fet entrevistes per a una quinzena de perfils professionals com els de pintura marina, mecànica nàutica, fusteria naval, veleria, electrònica, entre d’altres, que es necessiten cobrir.

Aquests processos de selecció serveixen com a plataforma perquè el teixit empresarial dedicat a activitats vinculades amb la nàutica puguin relacionar-se de forma directa i trobar els perfils professionals més adequats a les seves necessitats de personal i, al mateix temps, ofereix als candidats una porta per formar-se i desenvolupar la seva activitat laboral en un sector punter. Sens dubte, el sector nàutic és un segment amb un gran potencial com a creador de llocs de feina i en què els darrers anys la demanda de professionals qualificats ha crescut molt, especialment a les Illes Balears.

Posteriorment, s’han dut a terme les entrevistes de selecció d’alumnat-treballador per als programes SOIB Dual Sectors Estratègics a càrrec dels centres de formació de S’Algar i de la Cooperativa Jovent. En concret, s’han convocat 55 persones que volen optar a la formació dual de pintura i fusteria. A més de presentar la mecànica d’aquests programes de formació i ocupació, també s’han explicat dos casos d’èxit de persones que s’han format mitjançant aquesta convocatòria del SOIB i que, actualment, ja fan feina.

Aquesta jornada s’emmarca en el protocol subscrit entre el SOIB i Balearic Marine Clúster en l’àmbit de la formació professional per l’ocupació.