Mallorca Rural organitza els premis Rural’Up per impulsar l’emprenedoria en l’àmbit rural

set. 4, 2023

Mallorca Rural organitza la segona edició dels premis i del programa d’emprenedoria Rural’Up, que premiarà quatre projectes empresarials de l’àmbit rural de Mallorca amb 1.000 euros per a cadascun d’ells. Aquesta iniciativa compta amb el patrocini de CaixaBank, en el marc del seu programa Tierra de Oportunidades; la col·laboració de l’Institut d’Innovació Empresarial de les Illes Balears (IDI) i del Servei d’Ocupació de les Illes Balears (SOIB), entitats dependents de la Conselleria d’Empresa, Ocupació i Energia.

Aquesta nova edició de Rural’Up té com a novetats la incorporació d’un mòdul específic per al desenvolupament d’explotacions agràries i la participació d’empreses del sector en algunes de les sessions de formació; entre elles, UCO Sa Pobla, Terracor, Cooperatives Agroalimentàries de les Illes Balears, Celler Mesquida Mora i Finca Ses Terres.

Rural’Up es dirigeix a persones emprenedores que liderin un projecte del sector agrari i agroalimentari. L’objectiu d’aquest programa és impulsar i facilitar el desenvolupament de projectes sostenibles i innovadors a la zona rural LEADER de Mallorca amb un programa de formació i una dotació econòmica de 1.000 euros per als quatre projectes que destaquin per la seva qualitat, impacte i viabilitat.

Els projectes es poden inscriure al programa fins al dia 4 d’octubre i la formació es durà a terme al Centre Bit Raiguer-Inca entre el 9 d’octubre i el 29 de novembre. Aquest itinerari formatiu és obligatori per a aquelles persones que vulguin accedir al premi i s’ha dividit en set mòduls que tractaran qüestions relatives a la validació de la idea de negoci, les habilitats per emprendre, el pla de màrqueting i el pla econòmic i financer. També els emprenedors participants han de presentar un pla d’empresa que serà valorat per un jurat format per professionals del sector i tècnics de Mallorca Rural, de l’IDI i del SOIB.

Divuit projectes varen participar a la primera edició del programa Rural’Up que es va celebrar durant el primer quadrimestre de 2023, en la qual es varen repartir 1.500 euros per a sis projectes emprenedors de l’àmbit agrari i agroalimentari.

Per obtenir més informació de Rural’Up podeu visitar el web www.mallorcarural.cat.