L’Escola de Margers de la finca pública de Raixa ja està acreditada com a nou centre de formació del SOIB

gen. 26, 2022

La vicepresidenta i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient del Consell de Mallorca, Aurora Ribot, i el director general de Model Econòmic i Ocupació, Llorenç Pou han presentat l’Escola de Margers com a nou centre de formació del SOIB.

A partir d’ara, l’Escola de Margers, ubicada a la finca pública de Raixa, està inscrita en el Registre Estatal d’Entitats de Formació, i podrà impartir l’especialitat de construcció de pedra en sec (inclosa dins la família professional d’Edificació i obra civil). Aquesta acreditació suposa una passa més en la recuperació i consolidació de la professió de marger.

La vicepresidenta segona i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot ha explicat que «els mestres margers són present, són passat i seran futur i, per això, continuam fent passes per promoure, divulgar i formar els nous professionals que garanteixin la pervivència d’aquest ofici mil·lenari. Gràcies a l’acreditació del SOIB, l’Escola de Margers servirà per donar a l’ofici de marger el prestigi necessari perquè sobrevisqui i passi a les generacions següents.»

Per la seva banda, el director general de Model Econòmic i Ocupació, Llorenç Pou ha destacat que «és molt important que hi hagi espais on es pugui aprendre la tècnica de pedra en sec i es pugui formar els margers en aquesta professió. Estam satisfets perquè ja des de l’anterior legislatura el Govern està fent feina per tenir un certificat de professionalitat regulat i acreditat. Amb aquest nou centre avançam cap a la conservació de l’ofici de marger amb qualitat i crec que com a sortida professional té molt de futur».

Les especialitats formatives que s’impartiran a l’Escola de Margers seran sobre la construcció de pedra en sec, la inserció laboral i tècniques de recerca d’ocupació i la sensibilització en la igualtat d’oportunitats i poden comptar amb 15 alumnes.