Les Illes Balears reben 23,4 milions d’euros per a la formació d’unes 20.000 persones ocupades i desocupades

juny 2, 2022

Amb aquest import, provinent de Conferència Sectorial i de Fons Next Generation UE, el SOIB programarà cursos per al període 2022-2024

Les Illes Balears rebran 23,4 milions d’euros per executar accions de formació durant el període 2022-2024, segons la distribució de fons que s’ha realitzat a la Conferència Sectorial del Sistema de Qualificacions i Formació Professional per a l’Ocupació, a la qual hi assistí aquesta setmana el director general de Model Econòmic i Ocupació, Llorenç Pou. Aquest pressupost procedeix, d’una banda, de fons ordinaris de Conferència Sectorial (20,5 milions) i de Fons Next Generation EU, a través del Mecanisme de Resiliència i Recuperació (2,9 milions).

Amb aquests fons, el SOIB confeccionarà formació que vol arribar a beneficiar més de 20.000 persones ocupades i desocupades. Llorenç Pou ha indicat, al respecte, que es tracta d’una aportació important per donar impuls a una formació molt important, atès l’alt índex d’inserció laboral que presenta. En aquest sentit, un 60% de les persones desocupades que han acabat el seu procés formatiu han trobat una feina en els sis mesos següents d’haver acabat.