L’alumnat del projecte “Es Caló” de SOIB JOVE Formació i Ocupació, gestionat per l’Ajuntament de Maó, practica simulacres de salvament

ag. 6, 2021

L’alumnat-treballador del projecte SOIB JOVE Formació i Ocupació Es Caló de socorrisme de l’Ajuntament de Maó, ha rebut avui la visita de l’alcalde, Héctor Pons Riudavets, del tinent d’Alcaldia, Carlos Montes, i de la directora insular del SOIB, Míriam Cuerva, perquè han realitzat com a pràctiques dos simulacres de salvament a la platja de sa Mesquida: un dins l’aigua i un altre damunt l’arena.

En el projecte «Es Caló» prenen part 8 homes i 2 dones, menors de 29 anys, que es formen en dos certificats de professionalitat: Socorrisme en instal·lacions aquàtiques, amb una durada de 290 hores, i Socorrisme en espais aquàtics naturals, de 340 hores, a més de les formacions complementàries en Inserció laboral i tècniques de recerca de feina i Comunicació en llengües estrangeres (anglès) N2.

Aquestes persones, que es varen incorporar el passat mes de novembre, treballen durant 12 mesos tant en la piscina municipal i al Centre Poliesportiu de Malbúger, com a les dues platges des Grau i de sa Mesquida on hi ha un servei de vigilància durant els mesos d’estiu. En concret, realitzen funcions d’atenció a les necessitats de seguretat i vigilància de les piscines, instal·lacions aquàtiques i zones de bany públic.

L’alumnat del projecte du a terme un total 1.680 hores, distribuïdes entre 665 de formació i 1015 de treball efectiu, i obtindrà un certificat de professionalitat de nivell 2. Aquesta formació els qualificarà per poder accedir a la demanda d’aquests perfils sol·licitats pel mercat laboral que es produeix durant tot l’any i especialment en la temporada d’estiu.

El projecte “Es Caló”, emmarcat en el Programa SOIB JOVE FORMACIÓ I OCUPACIÓ es finança pel SOIB, amb participació del SEPE, la Garantia Juvenil i el Fons Social Europeu i rep una subvenció de 219.220,46 €.