L’alumnat de SOIB 30 Formació i Ocupació de “Palma Micromachine IV”adapta un ordinador de la biblioteca de s’Escorxador per a persones amb necessitats visuals i de mobilitat

nov. 11, 2019

10 alumnes-treballadors de “Palma Micromachine IV” han adaptat un ordinador de la biblioteca de s’Escorxador per a persones amb necessitats visuals i de mobilitat. L’alumnat del programa SOIB 30 Formació i Ocupació d’inserció laboral ha rebut avui la visita de la directora del SOIB, Ana Aguaded, i del regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, Rodrigo Romero, així com d’altres representants de PalmaActiva, per veure com es desenvolupa aquesta adaptació que pretén atendre la demanda dels usuaris d’aquest centre.

 “Palma Micromachine IV” és un programa mixt, adreçat a persones majors de 30 anys,  que combina la formació en certificats de professionalitat d’operacions auxiliars de muntatge i manteniment de sistemes microinformàtics (455 hores) i la feina efectiva de manera periòdica (1.225 hores) tant en les instal·lacions de PalmaActiva com en altres entitats gestionades per l’IMI (biblioteques i casals de barri). Les persones participants, 6 dones i 4 homes, tenen un contracte per a la formació durant 12 mesos, que varen començar el passat mes de març i finalitzarà el 15 de març de 2020.

La finalitat d’aquest projecte és millorar les possibilitats d’ocupació d’aquestes persones a través de:

  • la formació amb la qual s’obté un certificat de professionalitat complet i un parcial.
  • l’adquisició d’experiència laboral en el sector del manteniment de sistemes microinformàtics. Es treballa en la gestió d’equipaments informàtics públics de l’Ajuntament de Palma; integrats en els equips de suport de l’IMI i de PalmaActiva, i es realitzen tasques de muntatge de components i perifèrics, testatge i verificació d’equips, manteniment de sistemes i suport a usuaris de dispositius informàtics.
  • L’orientació laboral per a la recerca de feina.

És un projecte finançat pel SOIB amb 209.851,24 €,mitjançant la Conferència Sectorial d’Ocupació i Assumptes Laborals.