L’Ajuntament d’Inca incorpora 7 treballadors gràcies al programa SOIB Jove: Qualificats-Entitats Locals 2022

oct. 4, 2022

Un total de 7 persones s’incorporen a l’Ajuntament d’Inca gràcies a la convocatòria SOIB Jove: Qualificats-Entitats Locals 2022, una iniciativa de contractació pública de joves amb estudis superiors que té com a objectiu retenir el talent a les Illes Balears i que es reprèn enguany, després de quedar interromput per atendre les necessitats derivades de la pandèmia. El batle d’Inca, Virgilio Moreno, la regidora de Formació i Ocupació, Alice Weber, i la directora del SOIB, Pilar Ortiz han donat avui la benvinguda al nou personal.

 Aquest projecte permet a les corporacions locals, els consells insulars i les mancomunitats, i també a les entitats que en depenen o que hi estan vinculades, contractar joves desocupats menors de 30 anys, amb titulació universitària o de formació professional de grau superior o de certificat de professionalitat de nivell 3, així com els que tenguin un títol equivalent d’ensenyaments artístics o esportius que habilitin per a l’exercici professional, obtinguda dins els tres anys anteriors a la finalització dels estudis.

 Les 7 persones contractades, sis dones i un home desocupats, tenen les titulacions de grau en Periodisme, grau en Dret, grau en Història de l’Art i grau en Relacions Laborals. A més dels perfils universitaris, també s’ha ocupat una plaça amb una persona amb titulació de formació professional com a tècnic superior en Administració i Finances. Durant 12 mesos participaran del desenvolupament dels diferents projectes que es duen a terme a l’Ajuntament, sempre amb la col·laboració dels tècnics. Així doncs, es possibilita una primera experiència laboral en la matèria en què s’han format i perceben un salari, de manera que es milloren les oportunitats d’ocupació futures.

Aquest programa promogut pel SOIB suposa una inversió de 287.179,30 €, dels quals 257.850,60 € han estat finançats amb el Fons Social Europeu (FSE), en el marc del Programa Operatiu d’Ocupació Juvenil 2014-2020, i la Conferència Sectorial d’Ocupació i Assumptes Laborals.

En aquesta cinquena edició, el SOIB disposa per a totes les illes d’un pressupost de 8 milions d’euros, que beneficiarà gairebé 300 joves desocupats. La data d’inici de les contractacions a les entitats locals  és de l’1 al 15 d’octubre de 2022 (ambdós inclosos).

Cal destacar que SOIB Jove Qualificats és un dels programes amb més rendiment pel que fa als resultats obtinguts, d’acord amb el Servei d’Avaluació de Polítiques Actives del SOIB. Així, les dades d’inserció demostren que el 60 % dels joves que van acabar el programa van aconseguir un contracte de treball en els sis mesos següents.