L’Ajuntament de Maó gestionarà enguany 10 projectes de formació i ocupació del SOIB que beneficiaran 133 persones del municipi

gen. 12, 2023

Es tracta de la major participació dels últims vuit anys en les convocatòries duites a terme pel SOIB a Maó

La presidenta del Govern, el conseller Negueruela i l’alcalde de Maó han donat la benvinguda a les persones participants en els diferents projectes

L’Ajuntament de Maó, mitjançant el seu Departament de Formació i Ocupació, gestiona deu projectes d’ocupació i formació ocupacional gràcies a les convocatòries duites a terme pel SOIB durant el 2022, en les quals participaran 133 persones, el major índex d’ocupació en els últims vuit anys. Per dur a terme aquests projectes, el SOIB aporta 2.044.420 €, i l’Ajuntament, 190.000 €.

Amb la jornada «Eixamplant horitzons», que ha tingut lloc aquest dimecres a l’Espai Menorca, el consistori ha donat la benvinguda a totes les persones que formaran part d’aquests programes durant aquest 2023. A la presentació hi ha assistit la presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, i el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, juntament amb l’alcalde de Maó, Héctor Pons, i el tinent d’alcaldia de Formació i Ocupació, Carlos Montes. També hi han estat presents el director general de Model Econòmic i Ocupació, Llorenç Pou, i la directora insular del SOIB, Miriam Cuerva.

Durant l’acte, la presidenta del Govern, Francina Armengol, ha destacat que “les politiques actives d’ocupació funcionen, activen i són efectives. La majoria de les 3.500 persones que es van acollir al programa SOIB Reactiva van trobar una feina després”. “És un orgull veure com aquests programes creen tantes oportunitats i ajuden tanta gent. Mai s’ha invertit tant en politiques d’ocupació des del SOIB i mai no hi ha hagut tantes persones fent feina a Menorca i a les Balears”, ha conclòs Francina Armengol, qui ha mostrat el seu compromís a “ seguir reforçant els serveis públics fins a garantir una feina digna per tothom”.

Més projectes mixts, més alumnat i més pressupost

Dels deu projectes, quatre són programes mixts un més que en l’anterior convocatòria. D’aquesta manera, el nombre d’alumnes ha augmentat en un 25 % i el pressupost concedit al consistori ho ha fet en un 20 %.

Els projectes mixts d’ocupació i formació del SOIB són iniciatives de formació dual, en la modalitat de formació en alternança, en les quals es combina la formació teòrica amb la pràctica. Els programes tenen dues línies: SOIB Jove per a menors de 30 anys i SOIB 30 per a majors de 30 anys. En aquesta convocatòria se n’han beneficiat 40 persones desocupades.

Aquests programes milloraran les possibilitats d’inserció laboral de persones de diferents edats del municipi. S’hi inclouen el Programa Mixt Claus III (SOIB Jove) i Claus IV (SOIB 30), amb els quals s’obté el certificat d’operacions auxiliars de serveis administratius i generals; el Projecte Mixt Bristol III de formació i ocupació en promoció turística (SOIB 30), i el Projecte Mixt Ciceró IV, el qual permet obtenir el certificat d’atenció sociosanitària a institucions. Per desenvolupar aquests programes, s’han contractat deu professionals (director, equip docent i tècnic de suport pedagògic).

Torna el programa SOIB Jove: Qualificats – Entitats Locals

A més, enguany es reprèn el programa SOIB Jove: Qualificats – Entitats Locals 2022, promogut pel SOIB i amb el finançament del Fons Social Europeu (FSE), en el marc del Programa Operatiu d’Ocupació Juvenil 2014-2020, i de la Conferència Sectorial d’Ocupació i Assumptes Laborals. L’objecte del programa és la contractació de persones joves desocupades majors de 18 anys i menors de 30 anys,inscrites en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil, que reuneixin els requisits per poder signar un contracte formatiu per obtenir la pràctica professional adequada al nivell d’estudis o de formació cursada. La durada del contracte és d’un any a jornada completa.

Vuit dones a SOIB Dona

SOIB Dona és una iniciativa pionera a l’Estat espanyol de foment de l’ocupació adreçada a dones víctimes de violència masclista. Enguany, vuit dones seran contractades al consistori en el marc d’aquest projecte.

Es doblen les persones participants de SOIB Reactiva

El programa SOIB Reactiva 2022, promogut pel SOIB i finançat per la Conferència Sectorial d’Ocupació i Assumptes Laborals, comptarà amb un 50 % més de persones participants que l’any passat, amb 37 persones desocupades del municipi de Maó. El programa permet la contractació de persones joves desocupades majors de 16 anys i menors de 30 anys i persones en situació de desocupació de llarga durada de 30 anys o més, que tenen més dificultats d’inserció laboral.

Dos agents d’ocupació i desenvolupament Local

Dues persones s’integren a l’equip d’agents d’ocupació i desenvolupament local, amb la missió de promoure i implantar polítiques actives d’ocupació al municipi.

Dotze persones rebran formació professional de transport sanitari

Dotze persones obtindran el certificat professional en transport sanitari de l’Ajuntament de Maó, amb el Programa SOIB formació desocupats.

SOIB Orientació Plus per a persones majors de 30 any a l’atur

Un total de vint alumnes i tres docents participaran en aquest programa, format per projectes desenvolupats per ajuntaments o entitats del tercer sector, per dur a terme itineraris individualitzats i personalitzats que inclouen un mínim de 120 hores d’accions d’orientació i acompanyament i 100 hores de formació, i que tenen un incentiu econòmic de 1.800 € per a les persones que els finalitzin en concepte d’ajut a la participació.

Aquest programa s’integra en la convocatòria de subvencions SOIB Projectes territorials per a col·lectius vulnerables, una iniciativa única finançada pels fons Next Generation (mecanisme de recuperació i resiliència), que no ha tingut edicions anteriors i, per aquest motiu, no se’n pot fer cap comparació.