La jornada de formació «Situació dels sectors econòmics de les Illes Balears» analitza la situació actual i les tendències del mercat de treball en els sectors productius de les Illes Balears

maig 5, 2023

Més de 150 persones van assistir ahir a la jornada de formació «Situació dels sectors econòmics de les Illes Balears», organitzada pel SOIB amb l’objectiu d’identificar la situació actual del mercat laboral de les Illes Balears, les tendències i els sectors productius innovadors.

La jornada es va estructurar al voltant de tres conferències i dues taules rodones i va comptar amb la participació de representants dels diferents sectors econòmics amb l’objectiu d’intercanviar coneixements i generar debat.

La inauguració de la jornada va ser a càrrec de la directora del SOIB, Pilar Ortiz, i, a la cloenda, el director general de Model Econòmic i Ocupació, Llorenç Pou, va agrair la participació i la implicació de tots els assistents.

Antoni Riera, d’Impulsa Balears, obrí les conferències destacant la necessitat de garantir l’aprofitament del talent i impulsar, per aquesta via, la competitivitat global de les Balears. Per aconseguir-ho, proposà fixar una acció coordinada i transversal entre les esferes educativa, laboral i empresarial, sobre els models de negoci actuals aprofitant l’oportunitat de l’especialització i la millora de les competències digitals.

Maria del Mar Ribas va explicar la labor que es fa des de l’Observatori del Treball de les Illes Balears (OTIB) recopilant les dades sociolaborals i aprofundint en l’estudi i la investigació del mercat laboral de les Illes Balears.

La conferència «Els reptes i dificultats d’atracció del talent al mercat de treball», de Goretti Tur (Go-Consulting) va tancar la jornada.

Les taules rodones «Transició circular, perfils professionals emergents», moderada per Antoni Riera i amb la participació de Joan Pujades (Hipercentro), Soraya Romero (Iberostar), i Andreu Aguila (Endesa), i «Transició digital, mercat de treball i formació» moderada per Lorenza Carrasco, vicerectora d’Innovació i Transició Digital, Josep M. Pomar (Hospital Son Espases), Paula Pujol (CaixaBank) i Lucía Mingot (Astilleros de Mallorca), van donar veu a les empreses. Els representants dels diferents sectors van demanar al SOIB que impulsi un canvi cultural entre els treballadors, cap als perfils professionals emergents que sorgeixen tant de l’economia circular com de les noves eines digitals.

Aquesta jornada, organitzada pel SOIB en col·laboració amb la FUEIB, està emmarcada en el programa anual de treball 2023 del Centre d’orientació, emprenedoria, acompanyament i innovació per a l’ocupació de les Illes Balears (COE), que compta amb el finançament del fons del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència -Next Generation EU.