Preseleccions de SOIB Formació amb Compromís de Contractació en instal·lacions elèctriques de baixa tensió per a ASINEM

ag. 5, 2021

El servei SOIB Empreses ha convocat aquesta setmana dos job days per preseleccionar l’alumnat que podrà participar en el programa de Formació amb Compromís de Contractació de l’àrea d’instal·lacions elèctriques de baixa tensió per a l’Associació d’Instal·ladors Empresaris de Balears (ASINEM). Es tracta d’accions dirigides prioritàriament a col·lectius de treballadors desocupats amb especials dificultats d’inserció (persones amb discapacitat, persones majors de 45 anys o aturades de llarga durada).

En aquesta preselecció s’ofereixen 15 places per formar-se a les instal·lacions d’ASINEM a Marratxí i que optaran a treballar en el camp de la instal·lació elèctrica general o d’edificis i habitatges. En els job days, que s’han dut a terme en la seu de l’associació, s’hi han presentat més d’una trentena de persones, de les quals, després, les empreses instal·ladores hauran de fer la selecció final.

Aquest programa consisteix amb una formació en el certificat de professionalitat de nivell 2 Muntatge i Manteniment d’Instal·lacions elèctriques de baixa tensió de 920 hores de durada (840 hores teòriques + 80 hores de pràctiques) i en el mòdul Foment i promoció del treball autònom (30 h). L’inici de la formació està prevista per a finals d’agost, en horari de dilluns a divendres de 8.30 h a 14.30 h.

Una vegada finalitzada la formació, com a mínim un 60% de les persones aptes seran contractades a alguna de les empreses d’instal·ladors d’ASINEM. La contractació a jornada completa es farà com a màxim en el termini de 6 mesos des que acabi la formació.

SOIB Formació amb Compromís de Contractació pretén millorar les aptituds i les competències professionals oferint una formació ajustada a les necessitats del mercat de treball i atenent els requeriments de productivitat i competitivitat de les empreses.