Finalitzen dos programes de SOIB 30 Formació i Ocupació a Inca

febr. 4, 2019

El Centre de Formació d’Inca ha acollit aquest dilluns l’acte de cloenda dels dos programes de SOIB 30 Formació i Ocupació que durant un any han realitzat 20 alumnes-treballadors.

Els programes Inca Instal·la i Inca Online han tengut una inversió d’uns 400.000 euros, estan finançats pel Fons de Conferència Sectorial, l’Ajuntament d’Inca i la participació del Servei d’Ocupació de les Illes Balears.

A l’acte, la regidora de Formació i Educació, Alice Weber i el director del SOIB, Pere Torrens, han felicitat els 20 alumnes-treballadors que han aconseguit un certificat de professionalitat mitjançant formació i ocupació. A més, amb aquestes competències adquirides i la implicació de les empreses inqueres les expectatives de trobar feina són molt altes.

Inca Instal·la ha format persones desocupades per desenvolupar tasques de manteniment d’instal·lacions hoteleres i allotjaments, aportant polivalència i capacitat de realitzar reparacions diverses. D’aquesta manera, s’han assolit coneixements d’electricitat, telecomunicacions, lampisteria, calefacció i climatització.

El segon programa de SOIB 30 Formació i Ocupació Inca Online ha consistit a qualificar els alumnes per realitzar tasques de recepció bàsiques en hotels, serveis d’atenció al client, a més de tasques administratives (arxivar, escanejar, digitalitzar…). També s’ha completat la formació amb coneixements d’atenció al client i en llengua anglesa.

Des de 2015 fins a l’actualitat el programa SOIB 30 Formació i Ocupació ha beneficiat 80 persones de més de 30 anys d’Inca que han participat en un total de 8 projectes amb un pressupost adjudicat de 1.345.258,82 euros.