Finalitzen a PalmaActiva els programes SOIB Jove i SOIB 30, Formació i Ocupació, que han beneficiat 30 persones

oct. 29, 2018

Els projectes Palma Xapa i Mecànica III, Palma Micromachine III i Palma Web II han rebut 435,436,34 euros del SOIB

El director del SOIB, Pere Torrens, i la regidora de Turisme, Comerç i Treball, Joana Maria Adrover, han estat els encarregats de fer la cloenda dels programes SOIB Jove i SOIB 30 Formació i Ocupació que du a terme PalmaActiva. A l’acte, que ha tengut avui lloc a les dependències de PalmaActiva, les autoritats han agraït als 30 alumnes-treballadors la feina feta i han expressat el seu desig que aquest programa els ajudi a incorporar-se al més aviat possible al mercat laboral.

SOIB 30 i SOIB Jove combinen formació i experiència pràctica amb l’objectiu de millorar les competències professionals de les persones participants. Els alumnes han fet 1.260 hores de formació i de treball efectiu a diferents àrees municipals, gràcies a les quals obtindran certificats de professionalitat de nivell 1 i 2.

Mitjançant aquests tres programes, l’Ajuntament ha contractat 30 alumnes-treballadors i 7 professionals durant 9 mesos. A més d’aquestes 37 persones, PalmaActiva mitjançant programes del SOIB, actualment també té contractades 73 persones del programa SOIB Visibles i 7 persones de SOIB Formació Dual. Finalment, el proper mes de novembre es contractaran 28 persones mitjançant SOIB Joves Qualificats.

La regidora de Treball, Joana Maria Adrover, ha afirmat que és una satisfacció veure que gràcies a iniciatives com els programes mixts de formació i ocupació del SOIB la gent es pot formar i optar a millors llocs de feina. “Vull agrair molt especialment al SOIB que estigui posant en marxa aquests programes que donen l’oportunitat de formar-se tant a joves com a persones majors de 30 anys.” Per part seva, Pere Torrens, director del SOIB, ha destacat que el 74 % de les persones que acaben aquests programes de Formació i Ocupació tenen feina en un any; i d’aquest 74 %, el 50 % tenen un contracte fix. “I del 26 % que no tenen feina, una gran part segueix formant-se i accedeix als estudis de nivell 2 o nivell 3”, ha afegit Torrens.

Els programes que han finalitzat avui són:

  • Palma Xapa i Mecànica III, del programa SOIB 30 Formació i Ocupació. Adreçat a persones majors de 30 anys i finançat amb fons del SOIB mitjançant Conferència Sectorial. Té un pressupost total de 769,21 €, dels quals 143.204,97 són subvencionats pel SOIB.
  • Palma Micromachine III, del programa SOIB 30 Formació i Ocupació. Adreçat a persones majors de 30 anys i finançat amb fons del SOIB mitjançant Conferència Sectorial. Disposa d’un pressupost total de 647,76 €, dels quals 154.038,78 són subvencionats pel SOIB.
  • Palma Web II, del programa SOIB Jove Formació i Ocupació. Adreçat a persones menors de 30 anys i finançat pel SOIB amb la participació del SEPE i el cofinançament del Fons Social Europeu (FSE). Té un pressupost total de 139.748,98 € dels quals 138.192,59 euros són subvencionats pel SOIB.