Finalitza la tercera edició del projecte “Treballa la fusta“ d’Inca emmarcat en el programa SOIB Dual Sectors Estratègics

febr. 14, 2020

La directora del SOIB, Ana Aguaded, i els regidors de Treball i Formació i d’Educació i Cultura de l’Ajuntament d’Inca, Biel Frontera i Alice Weber, han participat en l’acte de cloenda del programa SOIB Dual Sectors Estratègics del sector de la fusta en què també han assistit els 13 alumnes-treballadors i el personal docent.

Es tracta del projecte “Treballa la fusta” que té un pressupost de 257.000 euros i disposa del finançament del SOIB i del SEPE. Aquest programa, adreçat a persones d’entre 18 i 30 anys, permet combinar els estudis de fusteria amb un contracte de treball presencial a les empreses. En aquesta edició hi han participat Fusteria Miarsa, Fusteria Campanet, Ebenisteria Únics, Fustgrup Montatges, Fusteria Payeras, Barnizados López i Espais de Fusta Comas.

Les 13 persones contractades, de les quals 7 han finalitzat exitosament la formació teòrico-pràctica, han cursat durant un any dos certificats de professionalitat: un de fusteria i l’altre de comerç.

És la tercera vegada que l’Ajuntament d’Inca participa en el programa SOIB Formació Dual Sectors Estratègics. Des de 2016, han participat en els diferents projectes de Dual un total de 65 persones, fet que ha suposat una inversió de 1,2 milions d’euros. El seguiment posterior constata que la incorporació al mercat laboral ha estat molt positiva.