Finalitza la restauració de la torre de Cala Pi de Llucmajor en què han intervingut treballadors del programa SOIB Visibles

des. 4, 2018

El vicepresident primer i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles, el batle de Llucmajor, Gori Estarellas, i el director del SOIB, Pere Torrens,  han assistit avui a la presentació de la torre de Cala Pi, que s’ha convertit en la primera torre restaurada del programa pluriennal (2017-2020) del sistema costaner de defensa, vigilància i alerta de Mallorca, desenvolupat pel Consell.

Diferents brigades de treballadors contractats al llarg de dues convocatòries del programa SOIB Visibles han estat els encarregats de dur a terme els treballs de restauració. Aquest programa té com a objectiu millorar l’ocupabilitat de les persones treballadores desocupades de més edat i està finançat pel Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social.

Durant aquests darrers sis mesos, 9 persones amb perfils professionals varis han fet feina per a la restauració i final de l’obra de la torre de Cala Pi en aquesta convocatòria 2018. Hi ha participat des d’arquitectes fins a peons restauradors (oficials 1a picapedrer, oficials 2a picapedrers, peons picapedrers, peons fusters, peons ferrers, arquitecte, arquitecte tècnic, mestres d’obra).

En total, aquesta obra de recuperació del patrimoni històric de Mallorca ha permès que hi treballin 38 persones distribuïdes en dos períodes.