Entrevistats els primers candidats per participar en el procés Formació-contractació de l’especialitat d’Atenció sanitària de l’entitat DomusVi (SARQUAVITAE)

gen. 16, 2019

El SOIB Empreses ha convocat avui un nou Job Day per preseleccionar els alumnes que podran participar en el procés de Formació amb Compromís de Contractació de l’àrea d’Atenció Sociosanitària, que actualment registra una elevada demanda de treballadors qualificats. A la primera jornada s’han presentat una cinquantena de persones que optaran a formar-se en les instal·lacions de DomusVi (SARQUAVITAE), distribuïts entre Palma, Marratxí i Calvià.

Per altra banda, s’ha previst dur a terme una segona preselecció amb l’objectiu de fer arribar aquestes ofertes a totes les persones interessades en aquest sector que ofereix moltes oportunitats d’ocupació. Per això, s’obrirà un nou període d’inscripció accessible des de la pàgina web de SOIB per captar nous alumnes.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és millorar les aptituds i les competències professionals de les persones oferint una formació ajustada a les necessitats del mercat de treball, que atenguin els requeriments de productivitat i competitivitat de les empreses.

Aquesta actuació s’emmarca en el programa SOIB Formació amb Compromís de Contractació aprovat recentment i a través del qual l’entitat DomusVi (SARQUAVITAE) ofereix el certificat de professionalitat de nivell 2 Atenció sociosanitària a persones dependents en institucions socials.

En el termini de 6 mesos, des que acabi aquesta formació de 450 hores, com a mínim un 60 % de les persones aptes seran contractades a jornada completa a DomusVi (SARQUAVITAE). L’inici de la formació s’ha previst per al mes de febrer. El  Job Day ha servit per fer una preselecció dels alumnes i després l’empresa farà la selecció final a les seves instal·lacions.

Aquesta és la segona selecció que es du a terme en el marc de la Formació amb Compromís de Contractació que permetrà la inserció laboral de 375 persones demandants d’ocupació desocupades i registrades en el SOIB. Es podran beneficiar d’aquest programa empreses i entitats que duguin a terme cursos en què hi hagi el compromís de contractar una part dels alumnes durant un període mínim exigit. La contractació ha de suposar un augment de la plantilla real de l’empresa.