Deu joves del projecte Es Caló de SOIB Jove Formació i Ocupació acaben els contractes de formació i aprenentatge a l’Ajuntament de Maó

nov. 5, 2021

El tinent d’Alcaldia d’Esports, Formació i Ocupació de l’Ajuntament de Maó, Carlos Montes, la directora insular del SOIB, Míriam Cuerva, regidors i personal docent han assistit a la cloenda del projecte “Es Caló”, de socorrisme en instal·lacions aquàtiques i espais naturals, executat pel consistori i SOIB Jove Formació i Ocupació, en el qual han participat 10 joves menors de 30 anys.

L’Ajuntament de Maó ha contractat 8 homes i 2 dones que durant un any s’han format en dos certificats de professionalitat de nivell 2: Socorrisme en instal·lacions aquàtiques, i Socorrisme en espais aquàtics naturals. També han rebut formacions complementàries com ara Comunicació en llengües estrangeres en anglès, i Inserció laboral i tècniques de recerca de feina. L’alumnat-treballador ha fet un total 1.680 hores, distribuïdes entre 665 de formació i 1015 de treball efectiu. Aquesta formació els qualificarà per poder accedir a una feina d’aquests perfils que són molt sol·licitats durant tot l’any i especialment, en la temporada d’estiu.

El treball com a socorristes ha consistit a donar suport de seguretat i vigilància a diferents piscines i espais naturals, com ara en el Poliesportiu Municipal, el Centre Esportiu Malbúger i les platges des Grau i sa Mesquida. A més s’ha comptat amb diferents col·laboracions puntuals de professionals i empreses vinculats al servei de socorrisme del municipi.

El projecte s’emmarca en la convocatòria SOIB Jove Formació i Ocupació per al 2019, finançat pel SOIB, amb participació del SEPE, Garantia Juvenil i el Fons Social Europeu, i ha suposat una inversió de 219.220 €.