El SOIB participa per quarta vegada en la Palma International Boat Show amb un ampli programa d’activitats adreçades a la formació i la intermediació professional

abr. 25, 2024

El SOIB disposa d’un estand informatiu especialment dedicat a la formació, l’ocupació i la intermediació laboral en el sector nàutic.

El Servei d’Ocupació de les Illes Balears, mitjançant la divisió de Nàutica de l’Oficina Sectorial d’Hoteleria i Turisme, i els Centres Integrats de Formació Professional, CIPF Centre del Mar i CIPF L’Embat, treballa conjuntament amb les associacions Balearic Marine Cluster i Anen-Aenib per promocionar i millorar la formació i l’ocupació en el sector nàutic.

És per aquest motiu que el SOIB participa un any més en la Palma International Boat Show amb un ampli programa d’activitats. Inclou, entre altres, la xerrada i visita guiada al CIFP L’EMBAT i visites guiades a la PIBS 24 dirigides a diferents públics, alumnes de formacions nàutiques, orientadors i el públic en general, tot amb l’objectiu de difondre les oportunitats de formació i laborals que el sector de la nàutica ofereix als joves i la població en general.

Davant el creixent impuls de l’economia blava, que reconeix la importància dels mars i els oceans com a motors de l’economia pel seu gran potencial per a la innovació i el creixement, el SOIB proporciona formació sectorial especialitzada tant a persones empleades com desocupades. Les persones interessades en aquesta formació poden consultar-la amb el cercador de cursos del web www.soib.es. També poden consultar els cursos dels CIPF, Centre del Mar a Menorca (www.centredelamar.com) i L’Embat (www.cifplembat.com).

PROGRAMA D’ACTIVITATS DEL SOIB:

Visites dels alumnes a la Palma International Boat Show 2024
Es presentaran les principals empreses que participen en la Fira Nàutica a l’alumnat del Centre CIFP L’EMBAT del SOIB i l’alumnat de les formacions duals de nàutica del SOIB del Centre Jovent.
Data: 25 d’abril de 10h a les 13 h.
Lloc: Palma International Boat Show, Moll vell de Palma

Jornada «El sector nàutic, una mar d’oportunitats» amb visita guiada a la Fira Nàutica per donar a conèixer al personal d’orientació de les nostres oficines territorials i sectorials i personal d’orientació de centre col·laboradors, les oportunitats de formació i laborals que el sector de la nàutica ofereix als joves i població en general.
Data: dia 26 d’abril de 9.30 h a 14 h
Lloc: Autoritat Portuària i Palma International Boat Show

Xerrada informativa i visita guiada «Coneix de prop el nou Centre CIFP L’EMBAT» amb l’objectiu de presentar les opcions de formació que ofereix aquest centre integrat de formació professional del SOIB especialitzat en estudis de nàutica. La jornada acabarà amb una visita guiada a la Palma International Boat Show.
Data: dia 26 d’abril de 10 h a 13.30 h.
Lloc: Centre CIFP L’EMBAT i Palma International Boat Show

Presentació del projecte TECoNaut
Participació del CIPF Centre de la Mar del SOIB en la presentació del projecte europeu TECoNaut i posterior taula rodona en què s’analitzaran les necessitats del sector.
Data: dia 26 d’abril a les 12 h
Lloc: estand d’ANEN a la Palma International Boat Show

Presentació del protocol d’actuació entre el SOIB i Sea Tech
Marc d’actuació per a la col·laboració entre el SOIB i Sea Teach en la difusió d’informació sobre les oportunitats que ofereix l’economia blava i la millora de la formació.
Data: dia 26 d’abril a les 13 h
Lloc: estand de Sea Tech a la Palma International Boat Show

Més informació al telèfon 971 176 027 o a l’adreça electrònica soibehib@soib.caib.es