El SOIB participa en la cloenda del curs d’Electricitat i Domòtica de la Fundació Endesa i Càritas Mallorca amb el suport de la Fundació Patronat Obrer

nov. 23, 2021

10 alumnes del curs “Operacions auxiliars de muntatge d’instal·lacions electrotècniques i de telecomunicacions en edificis”, promogut per la Fundació Endesa i Càritas Mallorca, amb el suport de la Fundació Patronat Obrer, han acabat la seva formació en el marc de l’acord formatiu subscrit per aquestes entitats per atendre a persones amb risc d’exclusió social.

A l’acte de cloenda, han assistit el Bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull; Catalina Rosa Pons, cap del departament de Gestió Administrativa i Jurídica del SOIB; Esther Romero, directora de Càritas Mallorca; Martí Ribas, director general d’Endesa a les Illes Balears; i Gloria Juste, directora de Projectes de la Fundació Endesa; entre d’altres.

L’objectiu del curs ha estat promoure la capacitació professional i les possibilitats d’inserció laboral dels alumnes. La formació consta d’un total de 300 hores teòriques de continguts específics d’electricitat i 80 hores de pràctiques no laborals a empreses. A més ha tingut 46 hores de continguts transversals (igualtat d’oportunitats i de gènere, competències digitals i laborals, medi ambient, i prevenció de riscs laborals) que han estat possibles gràcies a la col·laboració i implicació de persones voluntàries de Càritas Mallorca.

La mitjana d’edat de l’alumnat és de 39 anys i són de diferents nacionalitats, Espanya, Veneçuela, Colòmbia, Marroc, Paraguai, Argentina i Bolívia. Per a les pràctiques s’ha comptat amb 6 empreses col·laboradores. Dels 13 alumnes que iniciaren el curs, 10 han acabat i alguns d’ells ja estan treballant o fent formacions.

Aquesta és la desena ocasió que la Fundación Endesa i Càritas Mallorca col·laboren en la posada en marxa d’una formació a l’àmbit de l’electricitat, i la setena vegada que es fa de manera homologada gràcies a la participació de la Fundació Patronat Obrer de Sant Josep que està acreditat com a centre pel SOIB.

En les darreres 5 edicions uns 70 alumnes han pogut obtenir el certificat acreditatiu d’aprofitament del curs del SOIB i segons dades de Càritas han aconseguit al voltant de 40 insercions. El balanç és encoratjador perquè és un sector que registra molta ocupabilitat.