El SOIB organitza la jornada “Junts pel futur dels joves” per impulsar l’intercanvi de bones pràctiques en el programa de Garantia Juvenil

oct. 9, 2018

Més de 150 persones de les Balears han participat en la jornada “Junts pel futur dels joves” que ha organitzat el SOIB per impulsar l’intercanvi de bones pràctiques en el programa de Garantia Juvenil. La Garantia Juvenil és una iniciativa europea d’ocupació que facilita l’accés dels joves de menys de 30 anys al mercat laboral.

Aquesta jornada pretén ser un espai d’intercanvi per conèixer les actuacions que es duen a terme a les Balears dins aquest sistema i establir canals de coordinació i comunicació entre les entitats participants, públiques i privades, els interlocutors socials i el SOIB.

El director general d’Ocupació i Economia, Llorenç Pou, ha presentat la Jornada i  ha destacat el paper coordinador de les actuacions i el seguiment de la implantació i desenvolupament de la Garantia Juvenil que té assumides el SOIB.

La conferència inaugural ha estat a càrrec de Luis Mª López–Aranguren, pedagog i expert en ocupació amb joves i famílies, que ha aportat la seva visió per treballar amb aquest col·lectiu. López–Aranguren ha estat director de projectes socials de la Fundació Tomillo, una entitat de reconegut prestigi que treballa des de fa 34 anys creant oportunitats d’educació, formació i ocupació per a menors i joves de Madrid.

A continuació, sota el títol «Radiografia del binomi joves i mercat de treball a les Illes Balears», ha intervingut Francisco Caparrós, cap de Servei d’Avaluació i Estratègia de Polítiques Actives i Qualitat dels Processos SOIB, per parlar de la situació dels joves quant a l’ocupació, formació i qualificació professional.

El director del SOIB, Pere Torrens, ha explicat el potencial que té la cartera de serveis en matèria de Garantia Juvenil emmarcats dins l’estratègia d’ocupació i emprenedoria jove.  Per part seva, la directora general de Treball, Economia Social i Salut Laboral, Isabel Castro, ha donat a conèixer les bonificacions per a la contractació i emprenedoria dels joves inscrits a Garantia Juvenil.

Al llarg de la jornada s’han organitzat diferents taules rodones per conèixer les opinions dels serveis d’atenció del SOIB per als joves on han participat entitats com la Cooperativa Jovent, l’IFOC de Calvià, la FUEIB i ADAIB.

A més, s’han compartit les experiències de les entitats que participen amb els joves en el marc d’aquest sistema on han intervingut la Cambra de Comerç, la Creu Roja, IB Jove, i INSERTA-ONCE.

Finalment, les empreses beneficiàries de les diferents iniciatives de la Garantia Juvenil, Formació Dual i incentius a la contractació han aportat la seva visió i trajectòria en aquests camps. En aquest debat han parlat representants de Riu Hotels & Resorts, Carrefour i de Sampol.

 

PRESENTACIONS FETES A LA JORNADA

Associació de Directius de CEPA de les Illes Balears (ADAIB)Cambra de Comerç de MallorcaCartera de serveis SOIBConferència inaugural Luis María López ArangurenCreu Roja BalearsDepartament d’Orientació i Inserció Professional (DOIP)Institut Balear de la Joventut (IB Jove)Institut de Formació i Ocupació de Calvià (IFOC)Inserta EmpleoSocietat Cooperativa JoventSampolSOIB JovePunt d’Orientació Acadèmica i ProfessionalServei d’Avaluació, estratègia de les polítiques actives i qualitat dels processos SOIB

 

 

 

 

Servei d’Ocupació de les Illes Balears (SOIB):

Camí vell de Bunyola, 43, 1º – Edifici rotonda Asima

Polígon de son Castelló – 07009 Palma

Telèfon 971784991 – Fax 971784942

Servei d’Ocupació de les Illes Balears (SOIB):

Camí vell de Bunyola, 43, 1º – Edifici rotonda Asima

Polígon de son Castelló – 07009 Palma

Telèfon 971784991 – Fax 971784942

 

 

 

 

Servei d’Ocupació de les Illes Balears (SOIB):

Camí Vell de Bunyola, 43, 1ª – edifici rotonda Asima

Polígon de son Castelló – 07009 Palma

Telèfon 971784991 – Fax 971784942