El SOIB i l’Ajuntament d’Esporles s’acomiaden dels 20 alumnes-treballadors dels programes SOIB 30 i SOIB Jove Formació i Ocupació

oct. 13, 2022

La directora del SOIB, Pilar Ortiz, i la batlessa d’Esporles, Maria Ramon Salas, han participat avui en l’acte de cloenda dels dos programes mixts de formació i ocupació que han beneficiat 20 persones desocupades del municipi.

L’alumnat-treballador, format per 8 dones i 12 homes, han fet feina durant 12 mesos en els projectes “Son Quint V”, en el marc del programa SOIB 30 Formació i Ocupació i “Xarxa Forestal Esporles IV” de SOIB Jove Formació i Ocupació i, a més a més, s’han format com a peons i forestals per prevenir els riscs d’incendi i augmentar la seguretat i protecció de la xarxa de camins i muntanyes del terme municipal.

Finançats amb fons del SOIB, a través de la Conferència Sectorial, l’any passat van començar aquests programes, que arriben a la cinquena i quarta edició respectivament, amb els quals millorarà l’ocupabilitat de majors de 30 anys i menors de 30.

Al projecte “Son Quint V” s’han impartit dos certificats de professionalitat de nivell 2: “Activitats auxiliars en conservació i millora de muntanyes” i “Activitats auxiliars en vivers, jardins i centres de jardineria”. A més de la formació, s’ha inclòs la neteja de diferents espais, així com tasques de manteniment a l’Hort de Son Trias (desbrossament, manteniment de l’umbracle, del viver i sistema de reg, planters per a la posterior collita de productes, etc.). També destaquen els treballs silvícoles com podes, aclarides, tales selectives, desbrossaments i retirada o crema de totes les restes, amb l’objectiu de millorar els accessos i reduir el risc d’incendi. Com a formació complementària han fet classes d’anglès, de sensibilització en igualtat i d’alfabetització informàtica.

A més, el programa mixt de SOIB Jove Formació i Ocupació “Xarxa Forestal Esporles IV” per a menors de 30 anys té com a finalitat millorar la imatge d’Esporles mitjançant la instal·lació i conservació de les zones verdes.

Ambdós programes mixts milloraran les possibilitats d’inserció laboral de persones de diferents edats del municipi i compten amb una aportació del SOIB de 423.884 euros.