El SOIB i l’Ajuntament de Calvià s’acomiaden dels 40 alumnes-treballadors dels programes SOIB 30 i SOIB Jove Formació i Ocupació

ag. 24, 2021

El batle de Calvià, Alfonso Rodríguez Badal, la directora del SOIB, Pilar Ortiz, la tinent de batlia d’Educació i Ocupació, Olga Granados, i el gerent de l’IFOC, Darío Espallargas, han assistit a l’acte de cloenda dels 4 programes mixts de formació i ocupació que han beneficiat a 40 persones desocupades del municipi.

Durant aquests darrers 12 mesos, a l’Ajuntament de Calvià s’han pogut desenvolupar obres o serveis d’interès social, gràcies a la gestió dels quatre programes de formació i ocupació, en les seves dues modalitats: SOIB Jove per a menors de 30 anys beneficiaris del programa de Garantia Juvenil i SOIB 30 dirigits a persones majors de 30 anys, totes elles en situació de desocupació. El dia 27 d’agost finalitzen els citats programes que a més d’oferir una feina permet adquirir una formació professional per a l’ocupació.

SOIB Jove Formació i Ocupació

Amb una durada de 1.680 hores, han permès la contractació durant 12 mesos, de 20 joves desocupats, menors de 30 anys, inscrits al sistema nacional de garantia juvenil.

ITINERARIS CALVIÀ: Projecte dedicat a la formació de guies de baixa i mitja muntanya, complementat amb la formació en Alemany nivell A1. S’han dut a terme tasques de recollida d’informació sobre l’estat de conservació dels camins públics d’interès excursionista, elaboració dels recorreguts, analitzar, proposar i pressupostar millores de la senyalística actual, així com activitats de guiatge de grups d’alumnes, i altres actuacions relacionades amb senders i rutes d’interès excursionista.

FORESTA: Amb aquest projecte l’alumnat ha pogut obtenir dos certificats de professionalitat d’Activitats auxiliars en aprofitaments forestals i Activitats auxiliars en conservació i millora de monts, i un certificat parcial d’Activitats auxiliars en agricultura. S’han dut a terme actuacions forestals, com la neteja i manteniment de camins, i faixes de seguretat en zones urbanes i periurbanes de Santa Ponça, Puig de na Morisca, Costa de la Calma, Costa d’en Blanes, a la finca pública de Galatzó entre d’altres.

SOIB 30 Formació i Ocupació

També amb una durada de 1.680 hores, s’han contractat durant 12 mesos 20 persones desocupades, majors de 30 anys.

JARDINS MEDITERRANIS: Les persones participants han obtingut el certificat d’Activitats auxiliars en vivers, jardins i centres de jardineria i Activitats auxiliars en agricultura, complementats amb la realització d’activitats de producció i manteniment de plantes al viver municipal i tasques de disseny i condicionament de zones enjardinades del municipi com per exemple a Santa Ponça, el passeig de Calvià o la finca pública de Galatzó, entre d’altres.

INFOCALVIÀ: El grup de persones participant s’ha format en el certificat de professionalitat d’Activitats administratives en la relació amb el client, que inclou una completa formació d’Anglès per atendre al client i eines informàtiques diverses i han desenvolupat una tasca de gran utilitat, en col·laboració amb les àrees de Litoral, ICE, Habitatge, IMEB i IFOC, realitzant enquestes i qüestionaris, digitalitzant expedients, informant directament als ciutadans i organitzant l’arxiu municipal, entre d’altres.

Aquests quatre programes tenen un cost total de 971.432,43 € dels quals 877.440 € corresponen a la subvenció concedida pel SOIB amb fons de la Conferència Sectorial d’Ocupació i Assumptes Laborals, del SEPE, la Garantia Juvenil i el Fons Social Europeu i 93.992,43 € són d’aportació municipal.