El SOIB entrevista 65 candidats en el Fòrum d’Oportunitats d’Ocupació en el sector nàutic

març 14, 2019

Per primera vegada, el Servei d’Ocupació de les Illes Balears ha participat en el VII Congrés Nàutic mitjançant l’organització del Fòrum d’Oportunitats d’Ocupació en el sector nàutic. Es tracta d’un segment amb un gran potencial com a creador de llocs de feina i en què els darrers anys la demanda de professionals qualificats ha crescut molt, especialment a les Balears.

El Fòrum serveix com a plataforma perquè les empreses dedicades a activitats vinculades amb la nàutica puguin relacionar-se de forma directa i trobar els perfils professionals més adequats i, al mateix temps, ofereix als candidats una porta per formar-se i desenvolupar la seva activitat laboral en un sector punter.

Per això, s’ha reservat un espai a la primera planta del Palau de Congressos on durant tot el matí s’han realitzat 65 entrevistes i s’ha donat tot tipus d’informació als interessats amb l’objectiu de fomentar l’ocupació en aquest àmbit. En concret, 12 empreses nàutiques s’han interessat  per una quinzena de perfils professionals com els de pintura marina, mecànica nàutica, fusteria naval, instal·lació d’estris en embarcacions, entre d’altres, que necessiten cobrir. El personal del SOIB Empreses i  una tècnica del POAP de Nàutic pesquer han participat en la preselecció de tots els candidats que s’han presentat en aquest job day i en alguns casos n’han fet les seleccions finals.

L’esdeveniment està organitzat per ANEN (Associació Nacional d’Empreses Nàutiques) en col·laboració amb AENIB (Associació d’Empreses Nàutiques de les Illes Balears), SOIB (Servei d’Ocupació de les Illes Balears) i VHR(Global Technical Recruitment Specialists).