Select Page

Es renovaran les demandes de manera automàtica des del 16 de març i tot l’abril

El Servei d’Ocupació de les Illes Balears (SOIB) ha disposat diverses precaucions per afavorir la contenció reforçada del COVID-19 que aquest dijous va anunciar la presidenta del Govern, Francina Armengol. Una d’aquestes mesures és la renovació automàtica de la demanda d’ocupació a partir del 16 de març fins tot l’abril sense que les persones demandants hagin d’anar a l’oficina o al punt de segellat. Tampoc no es produiran baixes per no renovar la demanda durant aquests dos mesos.

A més, s’aprova la suspensió temporal de totes les accions formatives de formació professional per a l’ocupació durant, en principi, 15 dies, seguint les mesures preses a l’educació reglada.

És per això que queden suspeses les accions formatives gestionades pel SOIB durant el mateix període que el Govern defineixi per a l’activitat educativa. Això inclou els centres i entitats de formació on s’imparteixen accions formatives de formació professional per a l’ocupació tant de tipus presencial com la part presencial de la modalitat de teleformació.

També s’han desconvocat les sessions grupals d’orientació laboral de les oficines d’ocupació que estaven programades per al mes de març i l’abril i s’han substituït per atenció individual mitjançant vies telemàtiques i telefòniques, una mesura que afecta també els Punts d’Orientació Acadèmica i Professional (POAP), molts dels quals estan situats en centres educatius.

 

 

AVÍS IMPORTANT

L'empresa on treballes aprova un ERTO? No necessites anar a la teva oficina ni demanar cita: et donarem d'alta automàticament i el SEPE et tramitarà la prestació. Tampoc no necessites renovar la demanda: fins al 30 d’abril ho farem per tu.

Si demanes cita, et telefonarem per, sempre que sigui possible, atendre’t telefònicament amb suport telemàtic perquè no t'hagis de desplaçar. Per a més informació, telefona al 900 101 798 o envía un correo electrónico a laboral@coronavirus.caib.es o a empresa@coronavirus.caib.es

 

AVISO IMPORTANTE

¿La empresa en la que trabajas aprueba un ERTE? No necesitas ir a tu oficina ni pedir cita: te daremos de alta automáticamente y el SEPE te tramitará la prestación. Tampoco necesitas renovar tu demanda: hasta el 30 de abril lo haremos por ti.

Si pides cita, te llamaremos para, siempre que sea posible, atenderte telefónicamente con apoyo telemático para que no tengas que desplazarte. Para más información, llama al 900 101 798 o envia un correo electrónico a laboral@coronavirus.caib.es o a empresa@coronavirus.caib.es

 

.