El projecte de SOIB Dual Sectors Estratègics “Inca Goodyear” ha finalitzat el cicle formatiu de calçat

set. 19, 2019

La directora del SOIB, Ana Aguaded, i els regidors de Treball i Formació i d’Educació i Cultura de l’Ajuntament d’Inca, Biel Frontera i Alice Weber, han clausurat la part formativa del programa SOIB Dual Sectors Estratègics de sabata, que s’ha duit a terme al Museu del Calçat, en un acte al qual han assistit les 13 persones participants.

“Inca Goodyear” és un programa de formació que va començar el passat mes de març amb una durada d’un any, i que ofereix la possibilitat d’obtenir una qualificació professional i un contracte per a la formació i l’aprenentatge. S’imparteix el certificat de formació professional de nivell 1 “Reparació de calçat i marroquineria“, a més de la nova especialitat Sistema Goodyear-Welted. La formació complementària inclou: inserció laboral i tècniques de recerca de feina, PRL, sensibilització mediambiental i igualtat de gènere que sumen un total de 461 hores. El projecte té un pressupost de 278.139,31 euros amb la participació del SOIB i el cofinançament del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE).

Després d’aquesta part formativa, els alumnes-treballadors faran 8 hores de treball efectiu a les empreses col·laboradores (Carmina, Lottusse, TLB i Calzados Bestard).

Es tracta de la tercera edició d’aquest programa especialitzat en calçat que es duu a terme a Inca amb el qual es pretén oferir una oportunitat laboral a joves desocupats menors de 30 anys del municipi. Per l’experiència del Centre de Formació d’Inca, aquest tipus de projectes té uns percentatges d’inserció molt alts amb més d’un 50 % de casos d’èxit, ja que les empreses  han contractat els alumnes en acabar el programa.

A Inca, des de la primera convocatòria de SOIB Dual Sectors Estratègics del 2016 fins ara, 65 persones s’han beneficiat del programa, 37 de les quals en l’especialitat del calçat.