El programa SOIB Jove-Qualificats Entitats Locals 2018 ocuparà 6 joves a LLucmajor durant 12 mesos

nov. 16, 2018

L’Ajuntament de LLucmajor ha contractat 6 joves, d’entre 18 i 30 anys, amb titulacions d’estudis superiors o universitaris que tindran l’oportunitat de treballar durant 12 mesos en el seu àmbit a través del programa de SOIB Jove-Qualificats Entitats Locals 2018.

A l’acte de benvinguda, celebrat avui, han assistit el batle de Llucmajor, Gori Estarellas; el director general d’Ocupació i Economia, Llorenç Pou, i la regidora de Política Activa d’Ocupació, Paqui Almagro.

Aquests 6 joves, 3 dones i 3 homes, participaran en dos projectes que tenen per objectiu, d’una banda la promoció de l’oferta turística, cultural, educativa, deportiva, juvenil i la participació,i per una altra, reestructurar, organitzar i millorar el plantejament urbanístic i les xarxes de comunicacions dels edificis municipals, així com donar resposta a les reclamacions de responsabilitat patrimonial.

La iniciativa FEINA JOVE LLUCMAJOR ,que compleix la seva tercera edició, està finançat amb fons del SOIB, 162.644,23 €, i cofinançada pel Fons Social Europeu amb càrrec al Programa Operatiu d’Ocupació Juvenil 2014-2020 i de la Iniciativa d’Ocupació|Ús Juvenil.

Aquests joves són titulats en: Animació sociocultural i turística, Gestió allotjaments turístics/Guia, Informació i assistència turística, Administració i finances, Màrqueting i publicitat; i Administració de Sistemes Informàtics en xarxa.

Els joves, que treballaran 12 mesos amb un contracte en pràctiques, han estat seleccionats a través del programa ‘SOIB Jove- Qualificats Entitats Locals 2018, on tenien com a requisits estar inscrits en el SOIB i en el programa de Garantia Juvenil, ser menors de 30 anys i acreditar titulació universitària o superior de Formació.

D’altra banda, el director general d’Ocupació i Economia, Llorenç Pou, ha comentat què “el programa Joves Qualificats dóna una oportunitat laboral als joves tot just titulats que, en molts casos, tenen dificultats per accedir al seu primer treball. Les expectatives són molt bones, ja que se supera el 58% d’inserció els 6 mesos posteriors a l’acabament del programa.”.